El Consell Comarcal del Bages promou els productes ecològics, de proximitat i de temporada en el nou servei de menjador escolar

El Consell Comarcal del Bages promou els productes ecològics, de proximitat i de temporada en el marc dels nous contractes del servei de menjador escolar que entren en vigor aquesta setmana coincidint amb l’estrena del curs escolar. La concessió serà vigent aquests dos propers cursos i incorpora dues pròrrogues anuals fins al curs 2026-2027. Els contractes, amb un valor estimat de 12.431.484 euros, han estat adjudicats a l’empresa Serhs Food Area que donarà servei a 33 centres educatius del territori amb una mitjana de 2.650 comensals diaris. Aquest curs s’incorporen a la gestió del Consell Comarcal del Bages els centres Institut Escola Manresa i l’escola Sant Miquel de Castellgalí.

 

Ecològics, de temporada i propers

El Consell Comarcal del Bages garanteix que els llegums, la pasta i la vedella siguin de producció ecològica i es preveu la incorporació setmanal de dos productes addicionals que tinguin ingredients principals ecològics al menú. En paral·lel, els nous contractes asseguraran que verdures i hortalisses siguin sempre fresques, de la mateixa manera que la fruita, mentre que el peix serà també fresc, capturat de manera sostenible i prioritzant la venda de proximitat.

 

La vicepresidenta primera de l’Àmbit d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Bages, Sílvia Tardà Serrano, destaca “que són un conjunt de millores que ens han de permetre fer un salt qualitatiu i prestar un servei amb les màximes garanties als centres educatius de la comarca en què també promourem espais de participació amb tota la comunitat educativa per garantir el correcte desenvolupament del servei en tots i cadascun dels centres”.

 

El servei tindrà en compte el Projecte Educatiu de Centre i s’adaptarà al projecte curricular en què es prioritzaran uns serveis educatius de qualitat en l’àmbit alimentari, higiènic i sanitari, socioemocionals i d’educació mediambientals. La nova concessió també incorporarà hores de monitoratge en anglès i es reforçarà el personal vetllador per atendre les necessitats educatives especials de l’alumnat. Pel que fa a les novetats dels centres, l’escola Pla del Puig, de Sant Fruitós de Bages, i l’escola La Serreta, de Santpedor, estrenaran cuina in situ que substituirà el servei de càtering que tenien fins ara, fet que suposarà una millora del servei.