PIMEC Catalunya Central i la Diputació de Barcelona presenten la seu de l'Oficina Acelera Pyme Rural al Moianès

El programa d’ajut, totalment subvencionat pels Fons Next Generation, està dirigit a fomentar la digitalització de les pimes i autònoms de municipis de menys de 20.000 habitants

PIMEC Catalunya Central i la Diputació de Barcelona, amb el suport de Red.es, han presentat, aquest dijous al vespre, la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural al Moianès, ubicada al Consorci del Moianès. L’OAP Rural és una oficina física i virtual que proporciona assessorament tecnològic personalitzat a les petites i mitjanes empreses i les persones autònomes de municipis rurals de menys de 20.000 habitants a partir d’un diagnòstic digital del seu negoci. A través de l’OAP es pot accedir també a seminaris sobre TIC, tallers de networking, i tota mena d’eines i recursos que afavoreixen la digitalització i la gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital.

L'OAP Rural està 100% subvencionada pels Fons Next Generation amb l’objectiu d’aconseguir que la digitalització no suposi un cost addicional per a les pimes i autònoms.

La benvinguda a la jornada ha estat a càrrec de la secretària territorial de PIMEC a la Catalunya Central, Montse Ficapal, i del president del Consorci del Moianès, Oriol Batlló. Durant la seva intervenció, Ficapal ha destacat la importància que té la col·laboració entre entitats per poder implementar aquest projecte i ha afirmat que «des de PIMEC Catalunya Central creiem que la creació d’aquesta oficina servirà per impulsar la digitalització del teixit empresarial de la comarca». D’altra banda, Batlló ha dit que: «Espero que aquesta col·laboració sigui la primera de moltes i que permeti arribar a més pimes del territori per poder millorar els serveis i les atencions a les empreses».  

El director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, Andreu Bru, i el tècnic assessor del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, Albert Torras, han estat els encarregats de presentar el projecte. Bru s’ha referit a l’OAP Rural com una eina que permet «trencar les barreres de la distància portant serveis tecnològics a les zones allunyades d’àrees metropolitanes». A més, ha explicat que «aquestes oficines incentiven el contacte dels empresaris i autònoms amb els serveis tecnològics de proximitat». Per la seva part, Torras ha assenyalat que «la singularitat d’aquesta oficina rau en què té el repte d’atendre el 20% de les empreses que es troben en els municipis més petits de la província»«Empreses que es troben disperses territorialment, però que són una part important del teixit productiu local», ha afegit.  

Finalment, l’assessora tecnològica de l’OAP Rural del Moianès, Ester Boixader, ha donat a conèixer el catàleg de serveis de l’OAP Rural. «Des de l’oficina identifiquem les necessitats de les empreses del territori i n’impulsem la digitalització mitjançant accions de sensibilització i suport», ha afirmat. A més, Boixader ha destacat que «l’objectiu és que les pimes i els autònoms se sentin còmodes amb les noves eines que incorporin als seus processos».

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.