Sant Fruitós de Bages dóna a conèixer el ric patrimoni natural i cultural del municipi a través de set éssers fantàstics que s'amaguen per tot el poble.

LA PROPOSTA DE TURISME FAMILIAR QUE AMAGUEN ELS FRUITONS, ES PRESENTARÀ AQUEST DIUMENGE I SE'N PODRÀ GAUDIR CADA DIA DE L'ANY.

A partir d'aquest pròxim diumenge, conèixer la cultura, les tradicions, el patrimoni i els espais naturals de Sant Fruitós de Bages es podrà fer d'una manera divertida gràcies als Fruitons, set éssers fantàstics que s'han amagat per tot el terme municipal i que són els protectors de tot allò que ofereix el municipi.

Aquests personatges, en forma d'escultures de dimensions humanes, es troben ubicats en set punts del municipi i són els protectors de diferents valors que cal preservar: l'aigua, les muntanyes, la vinya, l'art, el patrimoni arquitectònic, la cultura i el passat tèxtil.

Amb aquesta proposta, l'Ajuntament ha creat un itinerari que permetrà que els visitants coneguin i descobreixin tots els tresors i valors del poble, alguns d'ells encara poc coneguts. Cadascun dels personatges explicarà a qui el trobi, tot allò que s'amaga en aquell punt i els elements més rellevants de la ubicació.

Proposta per a tots els públics

El projecte dels Fruitons s'ha ideat per tal que petits i grans puguin gaudir plegats descobrint el municipi amb una proposta didàctica pensada per fer en família.

Es tracta d'un llibret informatiu que recull la història de cadascun dels éssers i dóna pistes sobre on es pot trobar. Un cop localitzat el personatge, els i les participants només els quedarà rascar-los l’esquena i deixar-la calcada en el llibret, ja que cadascun d'ells hi té un tret distintiu diferent. Un cop es tinguin les set marques, i per tant s'hagin localitzat tots els Fruitons, es podrà recollir un premi ben especial.

El material didàctic, i la seva validació un cop estigui finalitzat, així com la recollida de l'obsequi, es podrà fer a l'Ajuntament, a la Biblioteca i al Nexe Espai Jove.

Apadrinats per les escoles

El Mr. Natura, la Teli, el Banyetes, l'Àrtic, el Memorístic, el Mr. Vi i la Fluffy són els noms dels personatges que s'amaguen pel municipi i que han estat ideats pels nens i nenes de les escoles.

Cadascuna de les classes de cicle mitjà de les escoles Pla del Puig, Monsenyor Gibert, Paidos i també els alumnes d'Els Companys, han apadrinat un d'aquests éssers, n'han treballat els valors que amaga i els han posat un nom.

Conjuntament, els infants també han estat qui han decidit posar-los al nom de Fruitons a tota la família.

Aquest projecte transversal ha nascut per tal que veïns i veïns i visitants prenguin consciència de tot el patrimoni natural, cultural i històric que guarda el municipi, donant a conèixer espais encara poc coneguts i potenciant i oferint més informació d'aquells més visitats.

Aquest projecte es presentarà aquest diumenge 29 de gener a les 11 del matí, des de l'Espai de la Memòria (Pl. de la Vila). En aquest punt, unes fades màgiques acompanyaran als assistents a la recerca d'un d'aquests personatges que es troba amagat al nucli del municipi.