Manresa 2022 tancarà l'Any de Celebració amb un piromusical i un reconeixement a les entitats, institucions i patrocinadors participants

El projecte per potenciar la petjada ignasiana a la ciutat s’alia amb Jardins de Llum, el festival d’art efímer sobre la llum i l’aigua que se celebra per la Festa de la Llum, en un espectacle que tindrà lloc el 18 de febrer a la plaça Major, a partir de les vuit del vespre.

 

Després de més d’un any d’accions i de gairebé 200 activitats realitzades, el projecte Manresa 2022 s’acomiada de l’Any de Celebració, que ha commemorat els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat, amb un acte de tancament a la plaça Major, que sumarà forces amb Jardins de Llum, el 18 de febrer, coincidint amb la data en què Ignasi hauria marxat de Manresa, després d’establir-s’hi durant 11 mesos.

 

L’espectacle, 'A taste of nature', que s’iniciarà a les 20 h, es tracta d'una vídeocreació que es podrà veure a la façana de l'Ajuntament, amb l’actuació en directe de la vídeo artista Alba G. Corral i acompanyada de la violoncel•lista Björt Rùnars. Aquest espectacle servirà també per inaugurar el Jardins de Llum, el festival d’art efímer que se celebra per la Festa de la Llum, i que enguany es trasllada al cap de setmana més proper a la festivitat, amb una duració de dos dies. Després d’aquesta actuació, tindrà lloc on piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja, en el qual la llum i la música s’uniran per posar el punt final a l’Any de Celebració de Manresa 2022, tot evocant el missatge de transformació que ha acompanyat el projecte durant aquests mesos.

 

El mateix 18 de febrer, abans de l’espectacle de cloenda, l’Ajuntament farà una recepció institucional de reconeixement a les entitats, institucions i patrocinadors que han col·laborat en l’Any de Celebració, que han estat una vuitantena.

 

Un cop tancat l’Any de Celebració, el projecte Manresa 2022, enfocat a potenciar la ciutat com a destinació turística, continuarà el seu camí, mantenint actes que s’han anat consolidant en la programació cultural de la ciutat i que estan pensats per potenciar la petjada ignasiana que guarda Manresa, com les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià —que enguany se celebraran al març—, el cicle de música Sons del Camí o la Marxa del Pelegrí. Així mateix, es continua treballant en la potenciació del Camí Ignasià, conjuntament amb les altres comunitats per on passa, tenint sempre en compte que Manresa és el final d’aquest camí, i on el visitant pot descobrir el patrimoni ignasià tot fent estada a la ciutat.

 

Dins d’aquestes activitats per potenciar el Camí Ignasià, i com a novetat d’aquest 2023, el dia 25 de febrer es farà la caminada ‘Camí de Comiat’, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament del Pont de Vilomara, La Cova de Sant Ignasi i la Parròquia de la Salut de Viladordis. Recorrerà els primers 10 quilòmetres del camí que va fer Ignasi de Loiola quan va marxar de Manresa, des de l’Espai Manresa 1522 fins a la plaça de l’Ajuntament del Pont de Vilomara. La inscripció té un preu de 5 euros i es pot fer a la web www.manresa2022.cat i a l’Oficina de Turisme de Manresa (plaça Major, 10) a partir del dimarts 7 de febrer fins al divendres 24.

 

 

La cloenda, en xifres

 

L’Ajuntament de Manresa oferirà una roda de premsa aquest mes de març per donar a conèixer les xifres de l’Any de Celebració de Manresa 2022, així com per efectuar un repàs de tot el que ha comportat per la ciutat el projecte, que va començar a caminar el 2014.

 

L’organització de l’Any de Celebració ha estat liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que han comptat amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’hi han implicat, en especial la Fundació La Caixa —patrocinador principal—, AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol.

 

 

(*) Peu de foto: Imatge de l'espectacle inaugural de Manresa 2022, el gener de l'any passat