Establiments comercials i de serveis de la Súria s'adhereixen a la Xarxa de Punts Lila contra les violències masclistes

Diferents establiments comercials i de serveis de Súria compten des d’aquesta setmana amb l’adhesiu identificador de la Xarxa de Punts Lila contra les violències masclistes. Súria forma part d’aquesta Xarxa impulsada per la Diputació de Barcelona per tal d’informar, sensibilitzar i prevenir comportaments sexistes i violents contra les dones.

Els establiments i equipaments adherits a la Xarxa de Punts Lila disposen de pautes bàsiques per informar, oferir atenció bàsica i derivar els casos que es puguin detectar, si és necessari. L’objectiu és incrementar la corresponsabilitat social davant la necessitat de prevenir les violències masclistes, amb la implicació de tothom.

La distribució dels adhesius identificadors és a càrrec de la Xarxa de Punts Lila de la Diputació i de les àrees municipals d’Igualtat i Joventut. Els establiments interessats que no l’hagin rebut es poden posar en contacte amb l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament, a la planta baixa de la Casa de la Vila, en horari d’atenció al públic.

D’altra banda, la carpa informativa de la Xarxa de Punts Lila ha estat present en diferents activitats i celebracions públiques, com la darrera edició de la Fira de Nadal i d’Entitats.

Una altra de les darreres accions de sensibilització realitzades en els darrers mesos ha estat la instal·lació d’un Racó de la Igualtat com a espai simbòlic de reivindicació per avançar cap a l’equiparació total de drets entre homes i dones. Aquest nou espai és ubicat a l’entorn de la plaça de Sant Joan.

El Racó de la Igualtat és una iniciativa de l’àrea municipal d’Igualtat, amb el suport del ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. La seva instal·lació va tenir lloc dins de les activitats del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

  • Més informació sobre la Xarxa de Punts Lila de la Diputació de Barcelona contra les violències masclistes: Enllaç.
  • Enllaç per descarregar el díptic de recomanacions d'actuació davant de casos de violències masclistes: Enllaç.