Santpedor inicia el procés per dotar-se d'un Pla Estratègic de Turisme

L’Ajuntament de Santpedor ha començat el procés per a tenir un Pla estratègic de turisme local. Es tracta d’una actuació que té per objectiu definir les línies d’actuació en matèria turística i que orienti el Consistori a l’hora de definir les accions a desenvolupar en els propers anys.

Actualment el Pla estratègic està en fase de redacció, de la mà d’una empresa consultora experta, que està duent a terme una anàlisi dels recursos turístics i context del municipi, juntament amb trobades participatives dels agents locals. Aquest estudi previ servirà per traçar unes línies d’actuació específiques i permetrà establir quins productes són interessants de desenvolupar i posar les bases per un turisme sostenible i de qualitat, basat en la identitat pròpia de la vila.

El regidor de turisme, Antoni Puiggròs, assegura que “el Pla estratègic ha de servir per planificar estratègicament un turisme de qualitat, un punt de partida per tal que Santpedor sigui un referent turístic del Pla de Bages. Raonant  la nostra projecció fugint del turisme de masses”.

El cost d’elaboració del Pla estratègic està íntegrament subvencionat per la Diputació de Barcelona, a través de l‘Oficina Tècnica de Turisme, després que l’Ajuntament en sol·licités el recurs tècnic i se li adjudiqués per concurrència competitiva amb la resta de municipis de la Diputació de Barcelona.