La Flama del Canigó arribarà a Cardona el 23 de juny per celebrar el solstici d'estiu

La Flama del Canigó arribarà a Cardona el 23 de juny per celebrar el solstici d'estiu

La flama serà traslladada de la mà d'atletes cardonins i cardonines i començarà el seu recorregut per la Coromina a les 20:00 hores

Durant la vigília de Sant Joan, arriba a Cardona la Flama del Canigó, flama que encén els focs de la revetlla de Sant Joan a Catalunya. Per iniciar els actes, a les 19 h. hi haurà una audició de sardanes a la Plaça de la Fira, amb la Cobla Vents de Riella, mentre que la flama serà traslladada de la mà d'atletes cardonins i començarà el seu recorregut per la Coromina a les 20:00 h, seguint un recorregut marcat que finalitzarà a la Plaça de la Fira a les 20:30 hores aproximadament.

Un cop a la plaça de la Fira, es realitzarà la lectura del manifest, l'encesa de la foguera i haurà fi de festa amb coca i mistela per a tothom.

Història de la Flama

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent.

La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

*(informació de la pàgina d'Òmnium Cultural)