L'exposició sobre la revolta de 1932 es pot visitar al Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona fins al 10 de juliol

El Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona acull fins al proper 10 de juliol l’exposició ‘1932: Tres dies de revolta al Cardener’, impulsada per l’Ajuntament de Súria en commemoració del 90è aniversari de la revolta anarquista del gener de 1932. La mostra ja s’havia pogut veure a la sala Cal Balaguer del Porxo i al Museu Comarcal de Berga.

 

 

L’acte inaugural va tenir lloc divendres 10 de juny amb una representació de l’Ajuntament de Cardona i els comissaris de l’exposició, els suriencs Jordi Algué i Marc Rubí, que van oferir una visita guiada a la mostra.

La representació de l’Ajuntament de Cardona era formada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, Joan Hernández, pel regidor de Cultura, Salvador Campos, i per la regidora de Salut, Benestar Social i Administració, Lluïsa Aliste.

L’exposició es pot visitar de dimarts a diumenge, de 10.00 a 15.00 h, al Parc Cultural de la Muntanya de Sal (carretera de la Mina, sense número, Cardona).

La revolta de 1932 va tenir un fort impacte a les conques mineres del Berguedà i el Bages. En la mostra se’n descriu el context històric, el desenvolupament, la forta repressió posterior i les conseqüències polítics i socials que va tenir.

La realització de la mostra va ser impulsada per les àrees d’Alcaldia i de Cultura de l’Ajuntament de Súria, amb el suport de la Diputació de Barcelona i Memorial Democràtic.