El Celler Can Roda, el Centre d'Interpretació de la Malvasia i Vins el Cep, guardonats amb els Vinari d'Enoturisme

Els premis Vinari d'Enoturisme, organitzats pel diari digital Vadevi, han reconegut les millors iniciatives amb una gala que per primer cop ha donat entitat pròpia als guardons, fins ara vinculats al concurs de vins. Els premis es van donar a conèixer ahir al vespre un acte celebrat als jardins del Restaurant El Celleret de Família Torres, a Pacs del Penedès. 

L’acte, presentat pel periodista i director general del Grup el Món, Vicent Sanchis, va reconèixer aquells projectes, experiències o activitats vinculades amb el turisme del vi d’arreu de Catalunya que han convençut amb la seva candidatura els diversos membres del jurat.

El Curs de plantes comestibles i maridatge de vins del Can Roda (Alella) va rebre el premi a Activitat Mediambiental, mentre que 'Malvasia, entre el mar i el cel' del Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges va ser guardonada com a Activitat Cultural i Social. 'Cep Passes Solidàries', de Vins El Cep (Sant Sadurní d'Anoia) va ser premiada com a Activitat Solidària, 'Nit de glàmping i observació d'estrelles entre vinyes' de Llopart (Subirats) ho va ser com a Activitat Innovadora i el Festival Gastronòmic de Corpinnat, com a Experiència Enogastronòmica.

                       

La gala també va premiar el bar The Wine Truck (Tarragona) com a Iniciativa Emprenedora, mentre que l'esmorzar del celler Mas Blanch i Jové (Pobla de Cérvoles) va rebre el guardó de la categoria Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins. Finalment, el premi d'Allotjament turístic  va sert per a Cal Puig by Can Marlès (El Montmell).

Els Premis Vinari d’Enoturisme s’han obert per primer cop a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya. Com a requeriment, els productes presentats havien d’estar disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs.

El jurat que va avaluar les candidatures va estat format per professionals experts en enoturisme com Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; el sociòleg expert en enoturisme Lluís Tolosa, el Gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR), Daniel Brasé, experta en enoturisme, Zaida Semprún i el director dels Premis Vinari, Ramon Roset.