El Consell Comarcal del Bages aprova el cartipàs per al mandat 2023-2027

El Palau Firal de Manresa ha estat aquesta tarda l’escenari del ple del Consell Comarcal del Bages en què s’ha aprovat el cartipàs per al mandat 2023-2027. El nou govern de l’ens comarcal, amb la presidència d’Eloi Hernàndez Mosella i liderat per ERC i Junts, s’estructura a partir de tres vicepresidències que responen als eixos estratègics d’atenció a les persones, desenvolupament territorial i serveis interns i atenció a la ciutadania.

 

Atenció a les persones

La vicepresidència primera es correspon a l’àmbit d’atenció a les persones i té al capdavant Sílvia Tarda Serrano que coordinarà les conselleries de Joventut, Cultura i Esports, Serveis Socials Bàsics (Elisabet Hernàndez del Arco), Serveis Socials d’Atenció Especialitzats (Lluïsa Tulleuda Lari) i Educació, Dones i Polítiques d’Igualtat (Àdria Mazcuñán Claret).

 

Desenvolupament territorial

La vicepresidència segona té com a eix central el desenvolupament territorial i té com a vicepresident Eduard Mata Riu, que tindrà sota la seva responsabilitat les conselleries de Turisme, Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural (Marta Viladés Ribera), Sostenibilitat Ambiental i Protecció Civil (Carles Garcia Estany) i Serveis Tècnics als Municipis (Joan Zapata Lluch).

 

Serveis interns i atenció ciutadana

Finalment, la tercera vicepresidència se centra en els serveis interns i l’atenció ciutadana i compta amb el vicepresident Jordi Palma Sánchez que assumeix la conselleria d’Administració i Transparència i també coordinarà la conselleria d’Atenció Ciutadana, Consum i Habitatge (Salvador Busquets Gubianes).

 

Continuïtat del programa RUBIK

En el marc del ple d’aquesta tarda, el Consell Comarcal del Bages ha aprovat la continuïtat del programa RUBIK que aquest 2023 ha permès als ajuntaments de la comarca inserir al mercat laboral un total de 28 persones en situació de vulnerabilitat i que tenen dificultats d’inserció.

 

El programa arribarà a la desena edició i compta amb la coordinació de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de la comarca. Aquest últim any més del 70% de les persones contractades han estat majors de 40 anys, l’altre 30% han estat d’edats entre els 21 i 39 anys, de les quals el 60% han estat dones i el 40% homes.