Tornen les visites a la Manresa Desconeguda per Festa Major

Els dies 24 i 25 d’agost es podran visitar diferents estances de l’Hospital de Sant Andreu i l’antiga església i convent de Sant Francesc.

 

La Festa Major de Manresa oferirà una nova oportunitat per a descobrir edificis i espais patrimonials de la ciutat que no acostumen a estar oberts al públic. Aquest any, s’obriran les portes de l’Hospital de Sant Andreu i de l’antiga església i convent de Sant Francesc els dies 24 i 25 d’agost, respectivament. Per visitar-los, caldrà fer reserva prèvia a partir del 21 d’agost a través de www.manresaturisme.cat o, presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa.

  
La visita a tots dos espais és una cita única per conèixer la història i el patrimoni cultural de la ciutat. El dia 24 d’agost, es podrà visitar el que fa més de 700 anys era un hospital medieval i ara és un centre assistencial. L’Hospital de Sant Andreu obrirà al públic una part de les seves estances, una visita per gaudir d’una gran varietat d’estils arquitectònics i de l’evolució de l’edifici al llarg dels anys. També es podran visitar les ales de l’edifici on es desenvoluparà un nou projecte assistencial. La visita començarà a la plaça de l’Hospital a les 17 h i tindrà una durada d’una hora.El 25 d’agost, també a les 17 h, es podrà visitar l’antiga església i convent de Sant Francesc convertit amb els anys en l’Escola Joviat i que el curs que ve passarà a ser públic amb el nom d’Institut Escola Manresa. Durant la visita es podrà veure l’interior de l’església (posteriorment auditori Sant Francesc) i alguns vestigis de les antigues estances del convent. La visita començarà a la plaça Icària amb carrer de les Campanes i també durarà una hora aproximadament.Totes dues visites són gratuïtes i necessiten inscripció prèvia. Aquest pas es podrà fer a partir del dilluns 21 d’agost a les 10 h fins que s’exhaureixin les entrades. La inscripció es pot fer a través de la pàgina web www.manresaturisme.cat o anant presencialment a l’Oficina de Turisme de Manresa, a la plaça Major, 10. L’horari de l’oficina és dilluns de 10 a 14 h i de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Les dues visites són parcialment accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Es poden indicar necessitats específiques a l’Oficina de Turisme quan es faci la reserva d’entrada.Les visites de la Manresa Desconeguda estan organitzades per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Centre d'Estudis del Bages, l’Associació Memòria i Història de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la Fundació Sant Andreu Salut i l’Institut Escola Manresa.(*) Peu de foto: Hospital de Sant Andreu de Manresa.