L'Ajuntament de Santpedor instal·larà un Punt Lila per una Festa Major lliure de violència masclista

Santpedor viurà aquest cap de setmana la Festa Major i un any més l’Ajuntament instal·larà un Punt Lila les nits de divendres a diumenge a Cal Llovet.

El Punt Lila és un espai d’informació i sensibilització dirigit a tota la població i de suport i assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o lgtbifòbica. Es tracta d’un espai segur i íntim on rebre informació o sol·licitar acompanyament davant d’una agressió.

Aquest espai també comptarà amb el suport dels Àngels de nit amb l’objectiu de conscienciar sobre una festa sana, sense abusos d'alcohol ni violències. Es tracta d’una campanya del Consell comarcal del Bages ‘Estima la nit’ al qual l’Ajuntament s’ha adherit a través del Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci de la Comarca del Bages aprovat l’any passat.

La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, explica que "el Punt Lila té l’objectiu de donar suport a les dones perquè puguin tenir una festa major amb llibertat en tots els seus àmbits i sensibilitzar a la població per no acceptar actes masclistes ni violències LGTBIfòbiques, els quals moltes vegades passen desapercebuts. Per últim, poder disfrutar d’una Festa Major de totes i per a totes, sense necessitat de fer ús de cap mena de violència".

A Santpedor aquest espai va néixer l’any 2019, amb la instal·lació del punt lila per a unes festes lliures de masclismes per eradicar les violències masclistes en totes les seves formes i donar informació en festes majors i espais d'oci.