L'enòleg Carles Playà nou President de la DO Pla de Bages

Davant la renovació de mandats als Consells Reguladors d’arreu de Catalunya corresponent a aquest 2023, s’ha acordat i presentat a la Junta Electoral Central una llista única que, per unanimitat, ha posat nom al futur president de l’entitat del vi bagenca. Per cert, que el relleu presidencial no serà l’única novetat, ja que en aquesta legislatura han decidit incorporar una segona figura, la del vicepresident, que acompanyarà el cap visible en funcions de representació i gestió del dia a dia de la DO.

L’enòleg Carles Playà encapçalarà aquesta nova etapa, i ho farà acompanyat de Josep Maria Claret, del celler Collbaix, des de la vicepresidència. Playà, referent en l’associacionisme enològic català i amb llarga trajectòria vinculada a l’assessorament i treball en vinyes i cellers del país, arriba al càrrec després d’haver exercit de president de l’Associació Catalana d’Enòlegs entre 1994 i 2006 i d’haver estat degà del Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya durant el període 2014-2018.

Claret, juntament amb l’empresari Sebastià Catllà, va recuperar a primers dels 90′ les vinyes de les finques del Molí i de la Casanova de Monistrolet, creant un projecte vitivinícola amb una clara aposta pel treball en ecològic, que continua sumant anyades i història des del celler ubicat a pocs quilòmetres de Manresa.

La nova llista s’ha presentat, com dèiem, per unanimitat, i té intenció, d’entrada de donar seguiment als projectes de consolidació i reforç d’una regió de llarga tradició vitivinícola de Catalunya. A la DO, per cert, i com a part de l’equip directiu i de gestió, hi continuarà l’Eva Farré exercint les funcions des de la secretaria.

Font: VadeVi