7ena edició de la Nit del Turisme del Bages, amb homenatge a Núria Bacardit

Els agents turístics del Bages han tornat a mostrar-se com a un sector econòmic en creixement constant a la Catalunya Central.

Representants d'empreses privades, d'administracions públiques locals i productors km0, entre tots ells unes 150 persones, s'han donat cita a la Fàbrica de Món Sant Benet aquest dimecres.

Tradicionalment, la proposta gastronòmica d'aquest esdeveniment era compartida pels hotels Hostal Abad Cisneros de Montserrat, Parador de Cardona, Món Sant Benet i Mas de la Sala. En aquesta edició però, productors del territori juntament amb restaurants que treballen el producte km0 han regalat als assistents els seus elaborats donant una evidència en la gran quantitat, varietat i qualitat que existeix.

Abans però, s'ha començat donant la benvinguda als assistents i agraint la presència de l'alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan, com a amfitriona, al president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, i a l'alcalde de Manresa, Marc Aloy. Acte seguit s'ha presentat la tercera edició de la guia turística Viu el Bages on s'aglutinen moltes de les propostes turístiques que ofereix la comarca a visitants i residents. 

També s'ha donat a conèixer la proposta que s'està implantant a nivell català de cultivar horts en l'àmbit escolar promoguda per l'Anna Raventós sota el paraigües d'Slow Food Educació, i la app Diskover de turisme de proximitat.

Ignasi Sala, president de Bages Impuls, entitat que organitza l'esdeveniment i que aglutina bona part del sector turístic bagenc, ha destacat la "bona relació" existent entre els actius turístics del territori, en la voluntat compartida d'anar creant una "destinació sostenible, genuïna, exemplar" i sense perdre de vista que els primers a gaudir-la han de ser els propis bagencs. Finalment ha agraït la complicitat dels assistents i ha encoratjar el sector primari a fer visible el seu esforç i dedicació en preservar la identitat agroalimentària de la Catalunya Central.

Un dels moments més emotius de la nit ha estat el lliurament dels premis Bages Impuls! a l'esforç turístic que atorga l'entitat en reconeixement a la trajectòria i contribució en el desenvolupament del sector. En aquesta edició ha recaigut a en Jordi Perich per la seva vida dedicada als fogons del restaurant familiar de Cal Carter de Mura, a promoure Mura com a poble turístic bagenc i a la seva ingent tasca en divulgar i posar en valor les construccions de pedra seca, especialment les tines a peu de vinya. El segon reconeixement ha estat per a la periodista bagenca Núria Bacardit, per la seva implicació en donar a conèixer el territori al món des de la corresponsalia de TV3 a la Catalunya Central.

Font; Nació Digital