La Transéquia torna aquest diumenge recuperant la modalitat de BTT i amb un nou circuit de Handbike a Sant Fruitós de Bages

Aquest diumenge 5 de març torna la Transéquia en la seva 39a edició, recuperant el format tradicional d'abans de la pandèmia amb les 4 modalitats: a peu, corrent, en BTT i en handibke.

Els caminants poden escollir la distància a recórrer en funció del punt de sortida: 24 km des de Balsareny, 18 km des de Sallent i 10 km des de Santpedor.

En BTT la Transéquia ofereix quatre rutes circulars amb inici i final el Parc de l'Agulla: la ruta curta de 14 km, la mitjana de 30 km, la llarga de 51 km i, com a novetat, aquest any s'incorpora una ruta-aventura de 62 km amb un recorregut sorpresa i que es fa amb l'ajuda del GPS.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és una ruta circular per handbike, que dóna la volta al turó del Guix i que l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha arranjat per tal de fer-lo transitable. La voluntat de l'Ajuntament i el Parc de la Sèquia es acabar convertint aquest circuit en permanent, per tal que se'n pugui fer ús tots els dies de l'any.

Aquest any també torna la Minitranséquia que funcionarà de les 11 del matí a les dues del migdia , serà gratuïta i, per participar-hi, no caldrà inscripció. Estarà situada al Parc de l'Agulla, al costat de la zona de jocs infantils i continuarà sent un espai creat per als infants de 3 a 12 anys.

Les inscripcions es poden fer fins al 3 de març al portal web de la Transéquia https://transequia.cat i també s'ha habilitat com a punt d'inscripcions en línia el Nexe Espai Jove, que estarà operatiu per ajudar en la tramitació a tothom qui ho necessiti.