La Transéquia arriba el 5 de març a la 39a edició i recupera les modalitats de BTT i Handbike
Enguany es tornaran a oferir totes les quatre opcions que històricament s’havien fet: a peu, corrent, en handbike i en BTT. En aquest últim cas, s’incorpora com a novetat la possibilitat d’una ruta-aventura de 62 quilòmetres, amb recorregut sorpresa. Les inscripcions ja estan obertes.
El proper diumenge 5 de març se celebrarà la 39a edició de la Transéquia, que servirà per tancar com cada any el programa de la Festa de la Llum i que està organitzada pel Parc de la Séquia. Després de les restriccions per la pandèmia dels darrers anys, enguany la Transéquia recupera el format tradicional, amb quatre modalitats: a peu, corrent, en BTT i en handibke. Les inscripcions es poden fer fins al 3 de març al portal web de la Transèquia.
Els caminants poden escollir la distància a recórrer en funció del punt de sortida: 24 km des de Balsareny, 18 km des de Sallent i 10 km des de Santpedor. Els corredors recorren tota la Transéquia des de Balsareny fins al Parc de l’Agulla.
En BTT la Transéquia ofereix quatre rutes circulars amb inici i final el Parc de l’Agulla: la ruta curta de 14 km, la mitjana de 30 km, la llarga de 51 km i, com a novetat, aquest any s’incorpora una ruta-aventura de 62 km amb un recorregut sorpresa i que es fa amb l’ajuda del GPS.
Una altra novetat és la ruta circular per handbike, que dona la volta al turó del Guix i que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, es planteja d’establir-se de manera permanent.
Enguany, la Transéquia recupera el format tradicional i els punts d’avituallament per a totes les modalitats. Els participants trobaran fonts d’aigua i aliments sòlids al llarg del recorregut.
Els participants a peu o corrent de la Transéquia podran escollir el servei de transport des de l’estació d’autobusos de Manresa cap a les poblacions a primera hora; i, un cop acabat el recorregut, tornar des del Parc de l’Agulla fins a punt d’inici.
Al web de la Transéquia, les persones participants podran informar-se de les característiques de cada modalitat i distància, on també trobaran el botó d’enllaç al sistema de reserva en línia.
L’euro solidari que es recull amb les inscripcions d’aquest any anirà destinat al projecte “Finestra oberta, tots ens poden comunicar” de l’Associació Casa Social del sord de Manresa i Comarques (CASMACS).
Minitranséquia al Parc de l’Agulla
Aquest any també torna la Minitranséquia que aquest celebra la seva vuitena edició. Després de dues edicions amb formats diferents a causa de la pandèmia, la Minitranséquia funcionarà de les 11 a les 14h, serà gratuïta i, per participar-hi, no caldrà inscripció. Estarà situada al Parc de l’Agulla, al costat de la zona de jocs infantils, a la part alta del parc, i continuarà sent un espai creat per als infants de 3 a 12 anys. El públic hi trobarà música, danses, tallers, esports, jocs, teatre...
Balsareny, municipi amfitrió
Aquest any Balsareny és el municipi amfitrió de la Transéquia 23. Aquesta categoria permet que la Transéquia vagi més enllà d’un esdeveniment puntual, centrat en un sol dia i serveixi d’altaveu del territori. En aquesta mateixa línia la Transéquia ha rebut enguany l’estudi d’Aprofitament Turístic de l’esdeveniment, encarregat per Bages Turisme i realitzat per la Diputació de Barcelona, i per aquest motiu s’han preparat alguns paquets amb empreses i entitats del territori pels dies anteriors a la seva celebració.
(*) Fotografia: Presentació de la Transéquia, amb la regidora de Cultura, Anna Crespo; el regidor d'Esports, Toni Massegú; la directora del Parc de la Séquia, Laia Muns, i representants de les diferents entitats col·laboradores.
- Document adjunt: Més informació al Dossier de premsa de la Transéquia 2023.