El Govern augmenta fins al 80% el descompte al peatge de la C-16 al Bages

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat avui, després de reunir-se amb la direcció del Consell Comarcal del Bages, que el Govern aplicarà un nou sistema per a captar més persones beneficiàries de la gratuïtat de la C-16 a la ronda de Manresa i incrementarà els descomptes actuals a la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet en hora punta dels dies feiners. Aquestes mesures responen, d’una banda, a la voluntat del Govern de promoure l’ús de la C-16 per a millorar la mobilitat de la comarca, atendre les peticions del territori de millores en el sistema i també amortir l’impacte en la ciutadania del cost de la mobilitat i els peatges.

El conseller, en aquest sentit, ha recalcat que “amb aquestes mesures facilitarem els desplaçaments de les persones que han d’utilitzar el peatge per mobilitat forçosa, ajudant així a millorar la vida dels ciutadans.”

 

Nou sistema per a facilitar l’ús a la ronda de Manresa

Així, a partir del 2 de gener vinent, entrarà en funcionament un nou sistema per a gaudir de la bonificació del 100% del cost del peatge a la ronda de Manresa, sense necessitat que l’usuari hi associï un mitjà de pagament. Per a beneficiar-se’n, la persona usuària haurà de facilitar la matrícula del vehicle al registre https://territori.gencat.cat/registreC16 a partir del proper 27 de desembre i, un cop donada d’alta al sistema, dirigir-se a les vies de peatge de pagament. En paral·lel, continuarà vigent el sistema actual de pagament dinàmic amb ViaT o l’aplicació Satellise.

La gratuïtat s’aplica per a tots els recorreguts entre l’enllaç número 41 (Sant Vicenç de Castellet) i el final de l’autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació i als vehicles de la categoria II (turismes, furgons i furgonetes), de dilluns a divendres feiners, les 24 hores.

 

Augment dels descomptes a la C16

D’altra banda, un cop completada la tramitació específica pertinent, el Govern implantarà durant el primer trimestre de 2023 nous descomptes del preu del peatge de l’autopista C-16 al Bages. Aquestes mesures tenen com a objectiu afavorir els desplaçaments per mobilitat obligada, de proximitat i connectivitat del territori, alhora que la millora de la mobilitat, i la seguretat viària, en promoure l’ús de la C-16 i evitar els recorreguts menys eficients.

En concret:

  1. Augment fins al 80% del descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7,30 a 10,30h i de 17 a 21h), amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és de fins al 70%.
  2. Augment fins al 60% del descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta, amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és del 41%.