La 19a Fira Medieval d'Oficis de Súria comença amb un exitós espectacle inèdit de llum, so, imatge i foc

Un exitós espectacle de llum, so, imatge i foc ha marcat l’inici de la 19a Fira Medieval d’Oficis de Súria, que es podrà visitar durant tot aquest cap de setmana al Poble Vell. La presentació de la campanya comercial ‘Rasca i guanya’ ha estat un altre dels punts destacats d’aquest acte inaugural nocturn, inèdit en la història del certamen.

 

La Fira vol recuperar enguany el seu caliu tradicional, en una edició de represa després del parèntesi de la pandèmia. L’acte inaugural va tenir lloc la nit del divendres 11 de novembre al centre urbà de la vila, amb una alta assistència de persones.

Un espectacular màping ha estat projectat des del pont de Salipota sobre les façanes dels edificis d’aquest tram de la travessera urbana, acompanyat de música, d’un castell de focs d’artifici i efectes de llum que van arribar a il·luminar tot el Poble Vell.

Posteriorment s’ha fet la presentació de la campanya comercial ‘Rasca i guanya’ a la plaça de Sant Joan. Aquesta iniciativa de suport al petit comerç i al sector de la restauració, impulsada per l’Ajuntament, és una altra de les novetats destacades d’aquesta nova edició de la Fira.

En la presentació de la campanya comercial, l’alcalde de Súria, Albert Coberó, ha manifestat que l’acte inaugural de la Fira «ha superat les expectatives», obrint amb èxit aquesta edició de represa.

En relació amb la campanya ‘Rasca i guanya’, Albert Coberó ha explicat que el seu objectiu és «donar un impuls» al petit comerç i a la restauració des de l’Ajuntament com a administració més propera a la ciutadania.

El ‘Rasca i guanya’ funcionarà durant aquest cap de setmana de la Fira, donant l’oportunitat d’aconseguir descomptes en els comerços adherits. Durant l’acte inaugural, l’alcalde de Súria també ha expressat l’agraïment a la restauració per la seva participació en la campanya, ajudant el comerç local.

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Esports, Participació Ciutadana i Turisme, Montserrat Albacete, ha agraït la nombrosa participació en l’acte inaugural i, en general, totes les entitats i persones que fan possible la Fira Medieval d’Oficis de Súria. Segons la regidora, «gràcies a vosaltres, tot això és possible».

L’inici de la Fira s’ha completat amb un ball folk a càrrec del grup Mùsx i tastets de cervesa i vi de proximitat, a la plaça de Sant Joan.

Aquest dissabte 12 de novembre, el programa del cap de setmana s’iniciarà a partir de les 10.00 amb les cercaviles musicals de Xarop de Canya pel centre urbà i dels Grallers del Poble Vell pel recinte de la Fira. Cap a la mateixa hora s’iniciarà el recorregut institucional des de la Casa de la Vila.