La Manresa Ignasiana serà present a les XI Jornades Universitàries de Turisme Religiós

La reflexió entre la relació pelegrinatge-turisme i l’impacte de l’any Ignasià protagonitza la nova edició de les Jornades de Turisme Religiós que tindran lloc del dilluns 14 al dimecres 16 de novembre, organitzades per la Universitat de Girona, Manresa 2022 i l’abadia de Montserrat.

 

 

Del dilluns 14 al dimecres 16 de novembre, tindrà lloc al Monestir de Montserrat una nova edició de les Jornades de Turisme Religiós, que enguany giraran al voltant de la figura de Sant Ignasi de Loiola, coincidint amb la celebració de l’Any Ignasià. El seu objectiu és reflexionar sobre la relació entre els pelegrinatges i el turisme a partir d’aquesta commemoració, tot abraçant diferents perspectives com ara la gestió turística, la motivació dels impactes, la figura de Sant Ignasi i la seva influència en aquest àmbit.

 

Les Jornades començaran dilluns 14, a les 9.30 h, a la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat, amb la presentació del primer àmbit: L’espiritualitat ignasiana i el pelegrinatge; i la primera ponència, del P. Abat Manel Gasch, que versarà sobre “L’acolliment de pelegrins a Montserrat. L’exemple d’Ignasi”. A continuació, a les 11 h, el P. Xavier Melloni, jesuïta, parlarà sobre “El pelegrinatge interior”; i tot seguit serà el P. Carles Marcet, jesuïta, que impartirà una ponència sobre “La irradiació de Manresa en el món”. La primera sessió de la tarda anirà a càrrec de la professora Sílvia Aulet, de la Facultat de Turisme de la UdG i especialista en turisme religiós i espiritual: “Camins de pelegrinatge i turisme transformador”, a les 15h. En acabar, els participants faran una visita a l’exposició “Sant Ignasi a Montserrat (1522-2022)”, a la Sala Selecta de la Biblioteca de Montserrat.

 

Dimarts 15, les Jornades es desplacen fins a Manresa, concretament a la Sala Gòtica de la Basílica de la Seu de Manresa, on es desenvoluparà el segon àmbit: La Manresa Ignasiana. A les 10 h, la professora de la Facultat d’Educació de la UB, pedagoga i pelegrina del camí Ignasià Marta Burguet parlarà del “Pelegrinatge Ignasià”. A continuació, a les 11 h, taula rodona sobre “La Manresa Ignasiana i la importància del Camí Ignasià com a motor de desenvolupament local. Experiències turístiques vinculades al Camí Ignasià a Catalunya i a Euskadi”. Estarà moderada per Albert Tulleuda Lari, gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa i director executiu de Manresa 2022. A les 14.30 h, visita al Santuari de la Cova de Manresa, a càrrec del P. David Guindulain, jesuïta; i a les 15.30 h, visita a la Manresa Ignasiana.

 

Dimecres 16, les Jornades tornen a la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat, on tindrà lloc un seminari online, de 9 h a 12 h. Es presentaran comunicacions al voltant de la figura de Sant Ignasi i el pelegrinatge.

 

La inscripció a les XI Jornades Universitàries de Turisme Religiós Viatge interior i viatge al món: Ignasi de Loiola està oberta a tothom i l’assistència és validable per un crèdit de lliure elecció per als alumnes de grau de la Universitat de Girona.