Sant Fruitós de Bages acull una de les 10 caminades de marxa nòrdica en família de la Diputació de Barcelona

EL DIUMENGE 23 D'OCTUBRE SE CELEBRARÀ LA CAMINADA POPULAR I TALLERS I PROPOSTES PER A TOTS ELS PÚBLICS.
Amb l'objectiu de millorar l'estil de vida de la ciutadania, contribuir en la millora de la qualitat de l'esport local i facilitar la descoberta del territori proper, la Diputació de Barcelona, conjuntament amb diferents ajuntaments, ha impulsat un cicle de passejades de marxa nòrdica per gaudir en família.

Aquestes caminades estan obertes a tota la ciutadania, a partir dels sis anys en endavant. Es poden fer en família, grups d'amics, parella o amb qui es vulgui.

A Sant Fruitós de Bages serà el diumenge 23 d'octubre el dia en què tots els veïns i veïnes del municipi i de la comarca poden venir a gaudir d'aquesta matinal de natura i esport.

A partir d'1/4 d'11 del matí la plaça Alfred Figueras serà l'escenari d'un taller educatiu per a infants de 6 a 11 anys i d'un taller de marxa nòrdica per a tothom qui no hagi practicat mai aquesta disciplina o vulgui millorar la tècnica.

A ¼ de 12 del migdia començarà la caminada que tindrà dos recorreguts, un de llarg de 9,2 km, pensat per fer en dues hores, i un de curt, de 4,1 km d'una durada aproximada d'hora i mitja.

La caminada transcorre per un tram del riu Llobregat a la zona de les Brucardes i travessa antigues feixes on es poden veure construccions de pedra seca. Des de l'organització se cediran bastons de marxa nòrdica per a tothom qui ho necessiti.

La participació en aquesta activitat és gratuïta i inclou un avituallament a l'arribada, però cal inscriure's prèviament en el següent ENLLAÇ ja que les places són limitades.

Enguany aquest circuit de caminades ha impulsat un projecte solidari motiu pel qual es demana a totes les persones que s'inscriguin, que col·laborin en la recollida d'aliments. Es recomanen aliments nutritius de llarga durada com oli, llet, llegums, pasta, arròs i també productes infantils com farinetes o llet en pols.