Conveni amb la Fundació Alícia per promocionar la cultura gastronòmica a l'entorn de la Sal de Cardona

La Fundació Cardona Històrica i la Fundació Alícia han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de desenvolupar una estratègia de difusió i promoció de la tradició gastronòmica local, la recerca històrica alimentària, el foment del turisme sostenible i la millora dels hàbits saludables.

Es farà especial atenció a la promoció i valorització de la Sal de Cardona com a producte gourmet.

“La col·laboració amb la Fundació Alícia ens permet posar l’accent en la innovació gastronòmica i la potenciació del patrimoni alimentari de Cardona amb la nostra sal com a fil conductor”, apunta Francesc Ponsa, director general de la Fundació Cardona Històrica.

El conveni també contempla l’organització d’actes conjunts tals com xerrades i tallers per promocionar els bons hàbits alimentaris o accions de divulgació de la Sal de Cardona i de la seva història, entre d’altres.

La Fundació Alícia també col·laborarà amb el programa d’Ambaixadors i Ambaixadores de la Sal de Cardona, iniciativa que promociona la sal cardonina com a producte de gran qualitat mitjançant la participació de personalitats de prestigi.

Pura i cristal·lina

L’origen de la sal de Cardona es deu a l’evaporació d’un mar interior fa uns 36 milions d’anys.

Des de temps immemorials, la sal de Cardona ha gaudit de fama i renom. Ha estat considerada una de les millors sals del món degut a la seva major capacitat saladora i les virtuts medicinals atribuïdes per la saviesa popular.

La sal extreta del jaciment de Cardona està considerada  de màxima puresa (amb el 99’97% de clorur sòdic). S’obté d’esmicolar la roca extreta del cor del diapir de la vall salina de Cardona. La seva estructura cristal·lina compacta explica la seva puresa i alta concentració, igual que el seu aspecte transparent i la seva granulometria cúbica perfecta.