L'Ajuntament de Manresa inicia els treballs de millora de l'itinerari del Pont Vell a la Font de Sant Pau

L’actuació està finançada amb els fons Next Generation i consisteix en la construcció d’un mur de formigó a la vora del Cardener,  la pavimentació amb panot de la vorera afectada i l’estesa de tot-ú en part del camí.

 

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora de l’itinerari del Pont Vell a la Font de Sant Pau, a la vora del Cardener. L’actuació consisteix en la construcció d’un mur de formigó amb pedres en un tram d’aquest recorregut, deteriorat a causa d’una esllavissada.
 

El nou mur –15 metres de longitud i 2  metres d’alçada- es farà a la mateixa cota de l’estructura existent, que correspon a un antic canal de la fàbrica que se situava a la vora del Pont Vell, amb la finalitat de no envair la llera del riu.
 

La proposta contempla també l’enderroc d’un pilar d’obra que seu situa a l’extrem del mur existent, l’excavació de terres necessàries per a la construcció del nou mur de formigó, la pavimentació amb panot de la part de la vorera afectada i l’estesa de tot-ú en part del camí.
 

Aquesta actuació és una obra molt reclamada per entitats de la ciutat i un cop acabada millorarà la connectivitat per un punt molt estret per on passen els itineraris de l’Anella Verda M4 - Del Cardener al Llobregat, i M9 - Comtals i la Serra de Montlleó i el camí de Sant Jaume.
 

Els treballs tenen una durada prevista de 7 setmanes i un pressupost de 44.024 euros que provindran dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), adreçat a la recuperació del patrimoni històric per a ús turístic a Manresa, com a destí  final del Camí Ignasià.

 

(*) Peu de foto: Els treballs de millora d'aquest itinerari ja són en marxa