Santpedor celebra una Festa Major molt participada tot i el temps inestable

La festa va arrancar dijous amb el pregó institucional i ha omplert els carrers de festa durant cinc dies · La pluja ha obligat a reprogramar alguns actes i a suspendre’n d’altres

Milers de persones han participat durant cinc dies de les activitats programades amb motiu de la Festa Major de Santpedor, on la música i els colors de les casaques han omplert carrers i places del poble. Tot i la inestabilitat meteorològica que ha marcat bona part dels dies, la participació ha estat molt alta.

La festa va arrancar dijous amb el pregó institucional a càrrec del nedador olímpic Pere Balcells i amb l’entrega del premi al concurs de cartells de Festa Major. Divendres va tenir com el punt àlgid amb el pregó infantil i l’entrada de penyes a la plaça amb les actuacions de les entitats del poble. Dos castells, 3 de 6, van commemorar el desè aniversari del castell de penyes, que juntament amb el flashmob i l’encassacada del Timbaler van encetar la Festa Major d’enguany.

Els concerts i balls amb les orquestres Maravella i Rosaleda han fet ple, també ho han fet els concerts amb Waikiki, Mitjanit i la Tropical i els DJ’s Arzzet, Boîte Lennon, Wateke i Animal Show. La proposta musical també ha comptat amb nombroses cercaviles, balls, un concert dels conjunts instrumentals de l’Escola Municipal de Música de Santpedor, sardanes amb la cobla Maravella, un espectacle de piano clown i les havaneres amb Els pescadors de l’Escala per cloure la festa. El concert amb el grup guanyador del concurs de músics de la Fira de Sant Miquel, programat per diumenge al vespre, es va haver de suspendre a causa de la pluja.

Les propostes infantils han estat un dels reclams de la Festa Major, amb activitats molt arrelades com la festa Holy o el sopar infantil organitzat pel Consell dels infants, a més de l’animació amb la Tresca i la Verdesca o Mes Tomacat. L’espectacle de circ previst per dissabte es va haver de suspendre a causa de la pluja. Durant tot el cap de setmana les atraccions de la fira, instal·lada a la carretera de Navarcles, ha estat un dels reclams per nens i joves i aquest dilluns a la tarda les piscines municipals s’han omplert amb la festa aquàtica amb tobogans i inflables.

Com a novetats d’enguany, hi ha hagut un espectacle de foc i un d’acrobàcies amb moto que han tingut molt bona rebuda, amb centenars d’espectadors.

La cultura popular també ha estat present a la Festa Major de la mà de les entitats del poble. Els Bous de Foc van començar dijous amb l’empartxada i actuació prèvia al concert i també van actuar divendres amb l’entrada de penyes, acompanyats dels Castellers, els Geganters, la colla bastonera Els Picarols, la Batuk d’Or i Tabarreta i l’associació cultura popular escoles de Santpedor. La matinal de cultura popular de diumenge, on participaven totes les entitats, es va haver d’aplaçar a causa de la pluja i es va convertir en una mostra a la plaça Gran U d’Octubre que va acollir el públic familiar i on es va estrenar el nou grup de gralles de l’entitat cultura popular Escoles de Santpedor..

El regidor de cultura, Agustí Comas, valora molt positivament la participació en tots els actes programats d’aquesta Festa Major, la bona acollida que han tingut les novetats d’enguany i lamenta l’anul·lació dels actes per la pluja ja que eren molt esperats. Amb tot, agraeix l’esforç i adaptació de tothom a l’hora de reprogramar els actes degut a la pluja.