Els veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages disposen gratuïtament de planter d'albergínia blanca per fer valdre aquest producte autòcton

EL REPARTIMENT ES REALITZARÀ AL NEXE- ESPAI DE CULTURA, I ALS MERCATS DEL NUCLI I DE TORROELLA DE BAIX ELS DIES 29, 30 I 31 DE MAIG.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages treballa des de fa anys per a la recuperació del cultiu de l'albergínia blanca, una varietat d'aquesta hortalissa que sempre havia format part del rebost de la majoria de les llars del Bages, però que havia anat desapareixent.

Per tal de valorar aquest producte, el consistori repartirà gratuïtament planter d'albergínia blanca els dies de mercat i a l'oficina de promoció econòmica ubicada al Nexe – Espai de Cultura.

Concretament, es repartirà el dilluns 29 de maig al Nexe, dimarts 30 de maig al mercat setmanal del Cobert de la Màquina de Batre i el dimecres 31 de maig al mercat de Torroella de Baix. L'horari de recollida del planter serà des de les 10 del matí i fins a les 12 del migdia.

Totes les persones interessades a cultivar aquest vegetal podran endur-se 1 planter de forma gratuïta fins a exhaurir existències. Les persones que disposin d'hort podran encarregar prèviament el planter, fins a un màxim de 10 unitats, al correu electrònic sfb.promocio.econom@santfruitos.cat i recollir-lo en el punt que indiquin dels tres habilitats.

Des de fa anys el consistori reparteix planter de forma gratuïta durant el mes de maig. Enguany el seu repartiment s'ha posposat a la darrera setmana del mes a causa de la prohibició, durant campanya electoral, de repartir gratuïtament qualsevol classe de producte.