Visita al Castell i església romànica de St Esteve i St Sebastià de Sallent

Els orígens del poble de Sallent s'han de situar al castell amb orígens del segle X que, imponent sobre un turó, controlava l’entrada a la vall del Llobregat. A partir del segle XII la població es va començar a concentrar més a prop del riu i el castell va anar perdent la seva funció estratègica.

Actualment és un conjunt monumental de gran importància que inclou les restes del castell, la muralla i les torres, però sobretot en destaca l'església romànica de Sant Esteve i Sant Sebastià, integrada dins el recinte fortificat. Aquesta església, de planta circular, és una de les poques d'aquesta forma i la més gran de Catalunya.

La visita guiada organitzada per la Trenta-sisenta permet recórrer les seves evocadores restes amb magnífiques vistes del Pla de Bages i Montserrat com a taló de fons, i entrar dins l'excepcional església romànica tot descobrint els fets històrics més destacats que han marcat la vida d'aquesta antiga fortalesa i la història de Sallent.

Informació

Horari de les visites: 11:00h

Preus
- 4.00€ entrada general
- 2.00€ entrada reduïda (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Durada aproximada: 1h

Compra d'entrades a: www.entrapolis.com

Com arrribar-hi:
Des de la carretera secundària que uneix Sallent amb Cabrianes (Camí de Cabrianes), cal prendre el trencall que senyalitza el castell "Baixada Riu" i travessar les instal·lacions mineres. Després comença el camí de pujada al castell (senyalitzat). S'hi arriba perfectament amb cotxe.


T. 671 405 483
Web: http://www.sallentturisme.cat/
Email: info@sallentturisme.cat