L'escola Pla del Puig acull la Festa de l'Arròs a les escoles 2023

Aquest dimecres al migdia els nens i nenes i la comunitat educativa de l'escola Pla del Puig, han pogut tastar abans que ningú l'arròs de l'edició 2023.
Aquesta escola del municipi ha celebrat aquest 15 de febrer la Festa de l'Arròs a les escoles de primària, que cada any, des del 2010, se celebra en una de les tres escoles del municipi i que per cinquè any li ha tocat a aquest centre educatiu.

L’escola ha viscut molt intensament la festa durant les setmanes prèvies preparant diferents activitats per tal que els més petits s'engresquin a conèixer-la i a donar-li continuïtat.

Al matí, el ninotaire Galdric Sala els ha explicat el seu darrer conte "La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages, un viatge en el temps pels més menuts", on s'expliquen els orígens de la festa fins al dia d'avui. També han visitat l'escola els gegantons del municipi, l'Isarn i l'Aigó, que han ballat a la pista en acabar el dinar i els alumnes han après com es feia el recapte en els orígens a partir de diferents materials elaborats per ells mateixos.

A la una del migdia ha estat el torn de tastar el dinar per part de l'alumna més petita de l'escola i del més gran, juntament amb l'alcaldessa Àdria Mazcuñan i Claret i la directora de l'escola Marta Casas.

Quan la Colla de l'Arròs ja ha tingut llest el plat, els alumnes de l'institut i els usuaris del centre ocupacional La Sagrera han estat els encarregats i encarregades de servir l'arròs com a parelles de l’arròs, qui també ho faran aquest diumenge.

La pista de l'escola Pla del Puig ha estat l'escenari de la prèvia de la gran festa d'aquest diumenge, una festa declarada d'interès turístic.