La plaça de Sant Domènec de Manresa acull diumenge la festa de commemoració de l'any nou xinès

Amb el nom “Festival de la Llanterna”, aquest diumenge al migdia, la plaça Sant Domènec s'omplirà de colors, danses i tradicions del país oriental. L’acte està organitzat per l'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa, la Federación Europea de Jóvenes Chinos y Chinas de Ultramar i l'Associació General Chuzhou de Barcelona. La festa compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

 

 

Manresa tornarà a celebrar aquest diumenge, 5 de febrer, la festa de commemoració de l’any xinès, enguany l’any del conill. Amb el nom “Festival de la Llanterna”, la plaça de Sant Domènec, de 12 a 15 h, s’omplirà de danses, color i tradició de la comunitat xinesa de Manresa, formada per 525 persones originàries de diferents regions del gegant asiàtic, i amb la voluntat de compartir la seva tradició amb els veïns i veïnes de la ciutat.
 

Aquesta festa de la comunitat xinesa es la quarta vegada que es celebra a Manresa. Els anys 2018, 2019 i 2020 es van celebrar les tres primeres edicions i aquest 2023 es recupera, després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia.
 

La festa de diumenge, que inclou espectacles i activitats per a la ciutadania, està organitzada per  les entitats locals Associació Centre Cultural Xinès a Manresa, la Federació Europea de Joves Xinesos i Xineses d'Ultramar, juntament amb l'Associació General Chuzhou de Barcelona, amb la col·laboració de la Asociación de Ultramar para la Investigación de la Cultura Manchú, la Asociación China de Tai-Chi, i la Iglesia Cristiana China de España-Manresa, i amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.
 

La celebració arrencarà a les 12 del migdia amb els parlaments a càrrec de la Vice-Cònsul de la República Popular Xina a Barcelona,  Junci Lu, del secretari general, Shengxiang Bao; el regidor de Nova Ciutadania i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Jamaa Mbarki El Bachir, i Xiaobing Wang, Fengnan Pan i Kang Nian Chen, representants de les tres associacions organitzadores.