Bages Turisme senyalitza els camins de pelegrinatge del Bages a Montserrat

Bages Turisme ha senyalitzat els 3 camins de pelegrinatge que connecten la muntanya de Montserrat amb el Bages a través d’un mupi informatiu situat en un punt amb molta visibilitat del passeig de Montserrat, a tocar del cremallera, l’oficina de turisme i la zona on hi ha les parades de mató. L’objectiu és oferir als visitants de Montserrat informació sobre el Camí Oliba, el Camí Ignasià i el Camí de Sant Jaume, que passen per la muntanya de Montserrat i continuen fins a diferents punts de la comarca del Bages. La informació s’ofereix en català, castellà i anglès i va acompanyada de fotografies d’altres punts d’interès. A més, s’ha incorporat aquests 3 camins en la senyalització pròpia de la muntanya de Montserrat, en el punt on s’inicien aquests recorreguts.

El monestir de Montserrat és un dels principals atractius turístics de Catalunya, que rep cada any (dades d’abans de la pandèmia) uns 2 milions de visites. És doncs una important porta d’entrada a la comarca del Bages i un espai idoni per captar públic i donar-li a conèixer l’oferta turística que té la comarca, en aquest cas a públic tant nacional com internacional interessat en el senderisme i pelegrinatge. Aquest panell informatiu pretén també inspirar i connectar els visitants de Montserrat amb la comarca del Bages, per això s’hi inclouen fotografies que ensenyen el seu atractiu i diversos punts d’interès que es connecten a través d’aquests 3 camins.

La instal·lació d’aquesta senyalització compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i ha estat possible gràcies a l’acord amb LARSA, l’empresa que gestiona els equipaments i serveis turístics de Montserrat. Per al conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas, “disposar d’aquest espai a Montserrat és una gran oportunitat per visualitzar i ser un punt d’entrada a la comarca per a totes les persones que visiten la muntanya i el monestir”. Comas destaca a més “la bona entesa amb Montserrat, una mostra més de la col·laboració entre agents públics i privats en la promoció turística de la comarca”.

A l’hora de definir els continguts dels panells informatius, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació rutes del romànic, que promou i dona a conèixer els valors artístics i culturals del romànic a través del projecte del Camí Oliba, i de Manresa Turisme com a ciutat impulsora del Camí Ignasià.