Súria recupera l'ambient i l'animació de la Fira Medieval d'Oficis en les primeres hores d'activitat al Poble Vell

La 19a Fira Medieval d’Oficis de Súria viu aquest dissabte 12 de novembre les seves primeres hores d’activitat al Poble Vell, recuperant l’ambient i l’animació de les edicions anteriors a la pandèmia. El programa d’activitats es desenvoluparà durant tot el cap de setmana amb una presència destacada de recreacions històriques, artesans i nombrosos espectacles de carrer per a totes les edats.

 

 

L’obertura institucional d’aquest cap de setmana firal ha estat presidida per l’alcalde Albert Coberó, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i la regidora de Joventut, Esports, Participació Ciutadana i Turisme, Montserrat Albacete. Com és tradicional, la visita institucional ha començat a la Casa de la Vila i ha continuat pel centre urbà, on les autoritats han saludat els establiments adherits a la Fira.

Posteriorment, el seguici ha visitat els espais firals del Poble Vell, intercanviant impressions amb les persones participants, i ha assistit a l’estrena de l’espectacle ‘Cantant i ballant el Llibre Vermell’ a l’Església del Roser, a càrrec de la Societat Coral La Llanterna i l’Agrupació Sardanista.

Al començament d’aquest acte, l’alcalde de Súria ha expressat l’«agraïment» a les persones i entitats que han fet possible aquesta nova edició de la Fira, reprenent la trajectòria del certamen després del parèntesi de la pandèmia. Albert Coberó també ha desitjat que tothom gaudeixi del certament durant tot el cap de setmana.

L’activitat firal ha estat intensa en aquestes primeres hores, amb cercaviles musicals, dansa tradicional, recreacions històriques i activitats familiars, entre d’altres. Enguany també es recupera el carrer de les Bruixes, ubicat a l’antiga galeria de sal del túnel de la Bateria. També hi haurà més actuacions al centre urbà en suport del comerç adherit a la Fira.

L’afluència de visitants ha estat important en aquestes primeres hores i s’han tornar a generar les aglomeracions habituals en alguns dels carrers del Poble Vell, que ha reviscut l’esperit d’una petita vila medieval.

Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat la inclusió d’uns actes inaugurals que van tenir lloc divendres 11 de novembre al centre urbà, amb un espectacle de llum, so, imatge i foc que es va poder veure des del pont de Salipota i entorn. Posteriorment es va fer la presentació de la primera campanya comercial ‘Rasca i guanya’, amb una actuació del grup musical Mùsx i un tastet a la plaça de Sant Joan.

Més d’una trentena de comerços, bars i restaurants participen en aquesta primera edició de la campanya ‘Rasca i guanya’, impulsada per l’Ajuntament en suport dels establiments adherits a la Fira. Les persones que facin compres per un valor mínim de 10 euros en aquests establiments obtindran una butlleta que els pot donar descomptes de 5 euros, bescanviables en els comerços participants.

L’organització del certamen és a càrrec de l’Ajuntament, amb una forta implicació d’entitats i persones de la vila. Aquest tret característic de la Fira Medieval d’Oficis de Súria es manté des de les primeres edicions, i és un dels trets característics del certamen.

Per a les persones procedents d’altres municipis, el pàrquing principal és ubicat al Rieral del Tordell, a l’entrada sud de la vila. En altres indrets del nucli urbà hi ha altres zones d’estacionament de vehicles, i una àrea exclusiva per a caravanistes. D’altra banda, hi ha un servei gratuït de bus llançadora entre l’Estació d’Autobusos i el Poble Vell.

La ubicació dels pàrquings i la resta d’informació sobre el certamen surienc es pot consultar al web de la Fira Medieval d’Oficis.