El Consell Comarcal del Bages estrena el primer ‘Cicle FPempresa Bages' aquest novembre

El Consell Comarcal del Bages estrena aquest mes de novembre el primer Cicle FPempresa Bages amb la voluntat de difondre l’oferta de formació professional al territori i consolidar els lligams entre els centres educatius i les empreses. Les activitats se celebraran del 14 al 30 de novembre i el tret de sortida serà una jornada inaugural a l’Institut Lacetània en què es presentarà públicament l’estudi Les necessitats formatives de la cadena de valor de l’automoció al Bages en la transició cap a la mobilitat sostenible i la Guia dels perfils professionals dels Cicles Formatius del Bages. En el marc d’aquesta jornada a l’institut Lacetània s’oferirà una taula rodona amb projectes de col·laboració entre instituts i empreses vinculats al sector de l’automoció.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat Sintes, explica que “l’objectiu del cicle és doble. Volem fomentar els projectes de col·laboració i aprofundir en els vincles entre centres d’FP i empreses del territori. En paral·lel, ens ajudarà a fer difusió de l’àmplia oferta de formació professional existent al Bages entre el teixit productiu i la població en general”. Fabregat afegeix que “serà una bona oportunitat per valorar els estudis d’FP en un entorn canviant en què cada vegada es requereixen més professionals amb aquests perfils formatius”.

Onze activitats als centres educatius

En el marc del cicle es programaran un total d’onze activitats amb la col·laboració i participació dels centres de formació professional de la comarca en què hi haurà, entre d’altres, taules rodones, demostracions d’oficis o presentacions de projectes de col·laboració entre els centres i les empreses. En aquestes activitats se situaran les necessitats i oportunitats d’una desena de sectors productius i participaran més d’una vintena d’empreses i institucions de la comarca. Els centres participants són Institut Lacetània (Manresa), Institut Llobregat (Sallent), Escola Vedruna (Artés), Institut Castellet (Sant Vicenç de Castellet), Joviat (Manresa), Escola Montserrat (Sant Vicenç de Castellet), Escola Diocesana de Navàs i Institut Guillem Catà (Manresa).

Pàgina web de referència

La informació completa del cicle es pot consultar a través de la pàgina web www.formabages.cat i les inscripcions per a les activitats ja estan obertes a través d’aquest enllaç https://ja.cat/k5MSU

El projecte compta amb el suport de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professional de Catalunya, de la Direcció General de Formació Professional, de l’Ajuntament de Manresa, de Pimec, de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa i dels sindicats CCOO, UGT i Unió de Pagesos, com a agents col·laboradors, i té el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.