Educació integrarà l'Escola Joviat de Manresa a la xarxa pública el proper curs

·El centre històric de la ciutat guanyarà així un nou centre públic d’educació infantil, primària i ESO

·La decisió suma 1.030 places públiques d’un curs per l’altre a Manresa

·És la dotzena integració des de la publicació del decret el 2019, i el conseller Josep Gonzàlez-Cambray avança que se n’anunciaran més aquest curs

Escola Joviat (1)

 

El Departament d’Educació ha anunciat la integració a la xarxa pública de l’Escola Joviat de Manresa de cara al curs 2023-24. Concretament, el centre, fins ara concertat i situat al Centre Històric de la capital bagenca, passarà a públic en les etapes de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO. Així ho ha anunciat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray en un acte aquest matí, en què ha destacat que la decisió “ajuda a avançar cap al sistema educatiu pel què treballem, amb més places públiques, menys nens i nenes per aula i més docents que mai en la història”.

Amb aquesta integració, duta a terme a petició de la titularitat, es busca abordar els reptes d’escolarització de la ciutat. S’incrementarà l’oferta educativa amb 1.030 noves places públiques en el que serà el primer centre públic al Centre Històric de Manresa: “Seguirà sent una escola de barri i una escola de vida, i un referent educatiu i formatiu”, ha afirmat el titular d’Educació.

El centre continuarà la seva activitat educativa sense cap afectació per a l’alumnat. El personal docent que hi tenia plaça fixa passarà a ser personal laboral fix del Departament d’Educació i es nomenarà un nou director que sigui funcionari del Departament, tal i com estableix la normativa sobre la funció directiva en l’àmbit docent. S’està treballant conjuntament per concretar tots aquests aspectes.

A més, ha assegurat a l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, que aquesta no és l’única actuació que es farà al municipi. El titular del Departament ha explicat que es treballa “de forma molt intensa des de fa mesos” amb l’Ajuntament en la reordenació dels equipaments educatius de la ciutat. A més de la integració de la Joviat, ha assenyalat com a prioritat la millora de l’oferta educativa, pel que fa a escoles, instituts i, especialment, la postobligatòria.

Més integracions

La de l’Escola Joviat és la dotzena integració de centres a la xarxa pública des de la publicació del DECRET LLEI 10/2019, que regula aquesta qüestió. El conseller ha avançat que és la primera que s’anuncia per al proper curs però “en vindran d’altres”, ja que s’està en converses molt avançades amb altres centres.

Gonzàlez-Cambray ha recordat que les condicions per a integrar centres a la xarxa pública són que la petició arribi de la titularitat, que la decisió sigui sostenible en el temps, doni resposta a necessitats d’escolarització i que l’edifici reuneixi les condicions per a una oferta educativa pública. “Forma part d’una aposta del Departament per donar continuïtat als projectes educatius de centres que fan una funció social”, ha indicat.

Història de l’Escola Joviat

L’Escola Joviat ha estat des dels seus inicis una institució d’iniciativa privada fundada a Manresa l’any 1960 per Josep Vilaseca i Atset. El setembre de 2012 es reestructura i passa a anomenar-se Fundació Joviat. El president i actual director general del centre és Jordi Vilaseca i Brugueras, fill del fundador.

L’Escola Joviat ofereix, a més, estudis de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i grau superior (inclosos els unificats dins de l’Escola d’hoteleria del centre), ensenyaments esportius i titulacions pròpies, que seguiran sota règim privat.