Oberta la convocatòria d'ajuts per fomentar el repoblament rural

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria d’ajuts per a la concessió de subvencions del Programa de rehabilitació d’edificacions residencials buides, de titularitat pública o privada, per fomentar el repoblament en entorns rurals i de muntanya de Catalunya per aquest any La convocatòria s’adreça als propietaris o masovers que assumeixin la rehabilitació d’edificacions residencials buides, públiques o privades, situades en municipis de menys de 1.000 habitants o de fins a 3.500 habitants a les comarques del Pirineu.

 

Municipis bagencs

Els municipis del Bages que poden optar a la subvenció són Aguilar de Segarra, Castellfollit del Boix, Gaià, Mura, Rajadell, Sant Feliu Sasserra, Sant Mateu de Bages, Marganell i Talamanca. El termini per presentar les sol·licituds és vigent fins al 2 de desembre. Pel que fa a l’import de la subvenció serà del 90% del cost total de l’obra, amb un topall de 60.000 euros per a cada habitatge de titularitat pública. Pel que fa a les propietats privades, serà d’un 60% del cost de l’obra amb un límit de 40.000 euros per a cada habitatge.

 

Requisits

Totes les persones interessades han de disposar, amb caràcter obligatori i prèviament a la sol·licitud de la subvenció, de l’informe de la inspecció tècnica de l’edifici (IITE), segons model normalitzat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), d’acord amb la normativa vigent, i també cal que tinguin el certificat d’eficiència energètica (CEE) amb l’etiqueta de qualificació energètica (EE).

 

Enllaços d’interès

Consulteu els enllaços següents amb tota la informació i detalls de la convocatòria:

https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/AppJava/PdfProviderServlet?versionId=1927552&type=01

 

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Rehabilitacio_entorn_rural?category=74c016ba-a82c-11e3-a972-000c29052e2c