90a Fira de la Tardor de Navàs

El comerç local, l’artesania, la cultura i la sobirania alimentària seran els quatre eixos des dels quals pivotaran tots els actes programats per la Fira de Tardor de Navàs, que se celebrarà el cap de setmana, dissabte 15 i diumenge 16 d’octubre.

El programa d’actes de la fira començarà amb la campanya «FIRA’T!», amb la participació de 68 establiments, l’objectiu de la qual és fer promoció del comerç i serveis locals, i s’hi podrà participar del 7 al 16 d’octubre.

El divendres ja hi ha actes previstos; l«INAUGURACIÓ DE LA COMISSARIA DE LA POLICIA LOCAL» de Navàs, «L’EXHIBICIÓ DE CULTURA URBANA» a l’Skate Park i el «WINE&MUSIC STORIES» al Centre Enoturístic del Pla de Bages.

El dissabte, la fira començarà amb el «COMERÇ AL CARRER»on els botiguers i botigueres del poble trauran l’aparador davant dels seus establiments. A les 10h del matí es farà la «CAMINADA ENTREVINYES» d’uns 5km, el punt de partida serà el Centre Enoturístic del Pla de Bages i es visitaran diferents vinyes de Navàs, on la Maria Estruch ens explicarà diferents feines de la vinya i es podrà gaudir d’una degustació de La Diferenta i formatges de Cal Music. Les inscripcions es podran fer a la OAC de l’Ajuntament.

A les 12 del migdia, a la Plaça de l’església podrem gaudir del «VERMUT ELECTRÒNIC» amb tapes i vins de proximitat de La Diferenta, Exibis, Vinyas d’Empremta, Cal Music i CE Navàs amb música de Mogambo Live.

A la tarda, Tombs Creatius i L’Anònima ens portaran «ACTIVITATS INFANTILS» per a totes les edats al Carrer de l’Esglésiaamb berenar popular. A la Plaça de l’Església, a les 19:30h es farà el «LLIURAMENT DE PREMIS DEL VII CONCURS DE RELATS BREUS 2022» i a les 20h, començarà el «TASTAENTORN – FET A NAVÀS», on es podrà degustar vins, formatges, tapes i cervesa de proximitat amb La Diferenta, Exibis, Vinyas d’Empremta, Artium, Cal Music i Les Olles de Mura, amenitzat amb música, a càrrec de «IVETTE&RAI»el duet format per Rai Bonvehí (teclat) i Ivette Santamaria (veu i cajón) que ens oferiran un directe elegant i ple de lirisme que transita per diversos estils de música negra versionant artistes com Alicia Keys, Eric Clapton o Lenny Kravitz.

Però això no és tot, al Casal Sant Genís hi haurà la funció de l’obra de teatre «AMB ELS PIXATS AL VENTRE» organitzat pel Grup Escènic Navàs, i a la Plaça de la Cooperativa i Escola de Música, una nova edició del «FESTIVAL TEST», el Festival de la Xarxa de Pobles Creatius amb la representació de tres comèdies. FestivalTEST 

El plat fort de la Fira de Tardor serà diumenge, amb un centenar de parades d’artesania i alimentació a la Plaça de l’Ajuntament. Al matí torna «L’APROP» amb tastos de formatges de Cal Music, vins de la Diferenta, xocolates de Cacau Pastisseria, olis de l’Escola de Vitivinicultura del Bages i la presentació de la campanya «Fet a Navàs». També podrem gaudir de diverses «DEMOSTRACIONS D’OFICIS I TALLERS D’ARTESANIA»Durant el matí s’han programat diferents activitats: «DEMOSTRACIÓ DE PUNTES DE COIXÍ», «EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES» del Fotofilm Navàs, «EXHIBICIÓ DE FITKID NAVÀS»«MOSTRA DE DANSA D’ARREL TRADICIONAL» amb l’Esbart DansaJove de Navàs.… I a la tarda, Teatre Nu amb «ESPECTACLE INFANTIL» En patufet i els seus pares i «AUDICIÓ DE SARDANES» amb la Cobla Lluïsos de Taradell que estrenaran la sardana «La Plaça», de Martí Just amb l’Agrupació Sardanista de Navàs.

El Centre Enoturístic del Pla de Bages també obrirà portes per la fira dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 16 a 19h per qui vulgui anar a visitar-lo. El dimarts 11 d’octubre hi haurà la presentació del llibre «Tots els colors del negre» del fotoperiodista Jordi Borràs organitzat per la CUP Navàs i divendres 14 d’octubre el centre acollirà el «WINE&MUSIC STORIES» amb el músic Borja Olalla amb Queralt Valls i el sommelier Adrián Martín. La reserva d’entrades es pot fer a http://entrades.navas.cat

I després de la programació de la Fira de Tardor, arrencarà a Navàs una altra proposta que té molt bona acceptació «EL NAVÀS T’APASSIONA», el tast de tapes amb productes ecològics i de proximitat, de l’11 al 27 de novembre, en què hi participaran nou restaurants del poble.

A continuació us podeu descarregar el programa d’actes.