Cardona presenta la Festa Major, del 10 al 13 de setembre, amb més d'una quarantena d'actes

A partir d’avui ja està disponible el programa d’actes i la polsera de Festa Major d’enguany als punts de venda habituals

Buhos, Les que Faltaband, Les Anxovetes o l’Orquestra Cimarron són alguns dels caps de cartell musicals

La cita anual cardonina recupera el seu format habitual i tradicional, després de dos anys de restriccions sanitàries per la pandèmia

 

 

La Festa Major arriba a Cardona del 10 al 13 de setembre. Durant els quatre dies de Festa Major, Cardona comptarà amb els seus principals actes: els tradicionals Corre de bou, el ball de Bastons, els ball de l’Àliga, el concert de la Banda de Música de Cardona, la trobada de Gegants així com altres actes pensats per tots els públics, com ara la tradicional nit de l’Empalme que obrirà la festa a la vila.

El tret de sortida de la Festa Major el donarà el pregó institucional, a càrrec de Josep Maria Solé, activista en drets humans i director de la Fundació Support-Girona. Serà dimecres 7 a les vuit del vespre, a la sala de plens de l’Ajuntament.

Programació variada

Els grups Buhos, la Banda de Neón o un tribut a Estopa (Ultrarumba) obriran la nit cardonina de divendres de Festa Major, coneguda com a la nit de l’Empalme, que recupera la plaça de bous com a espai de concerts i festa.

Ja dissabte, al matí destaca l’acte de commemoració de la Diada amb la col·laboració de l’Associació Memorial 1714 o l’espectacle infantil “La llebre i la tortuga”. A la tarda, la tradicional processó de la Mare de Déu del Patrocini, acompanyada de la Banda de Música de Cardona i el ball de bastons i l’Àliga de Cardona o l’espectacle de correfoc amb Bruixes de Cardona i el Drak Kalium.

Diumenge, la festa seguirà amb l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, amb la participació de la Coral Cardonina, i el passacarrers i ballada de Gegants. Al vespre, concert de la Banda de Música, ball de Festa Major amb l’Orquestra Cimarron i concert jove a càrrec de Les Que Faltaband i DJ Rial.

De cara a dilluns, el tradicional encierro pels carrers de la vila obrirà les activitats que portaran sardanes al Passeig de la Fira fins al castell de focs o ball amb Cafè Trio.

Finalment, dimarts 13, destaca un concert-vermut a càrrec de DrSwinguez, l’espectacle “Brots” de l’actor Toni Albà o un Final de Festa Major amb les havaneres de Les Anxovetes.

El web municipal compta amb un apartat de Festa Major on poder consultar tots els actes així com tota la informació d’interès en el següent enllaç.

A més, durant les nits de divendres, dissabte i diumenge hi haurà un Punt Lila, espai que es crea per donar visibilitat i prevenir les violències masclistes i sexuals i atendre possibles agressions amb la presència de personal especialitzat. Divendres 9, de 22h a 6h, al Passeig de la Fira; dissabte 10, de 22h a 3h, a la Plaça del Vall i diumenge 11, de 22h a 1:30h, al Passeig de la Fira.

 

Venda d’entrades: dilluns 5 de setembre a les 10h

Les entrades pel Corre de bou es posaran a la venda online a partir del 5 de setembre a les 10:00 hores (www.festamajorcardona.cat) i caldrà portar el rebut de compra online per bescanviar i recollir les entrades físiques a l’Oficina d’Atenció de la Festa Major (Centre Cardona Medieval –voltes de la Plaça de la Fira-) als següents horaris indicats:

  • Quan? Del 5 al 10 de setembre, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores / De l’11 al 13 de setembre, de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores
  • Què? Actes del Corre de bou, del teatre a l’Auditori Valentí Fuster (dimarts 13) i del Festival Còmic Taurí (diumenge 18).
  • On? Al web www.festamajorcardona.cat i recollida a l’Oficina d’Atenció de la Festa Major (Centre Cardona Medieval).

Més activitats

Prèviament a la Festa Major, l’entitat juvenil Cardona Jove, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardona, ha organitzat la ja popular Setmana de la Joventut, del 3 al 8 de setembre. Podeu consultar tots els actes previstos a través dels canals oficials de Cardona Jove.

Per altra banda, l’Associació Cultural 18 de setembre també organitza el ja tradicional Aplec de Cardona amb activitats culturals i festives els dies 16, 17 i 18 de setembre.