El cicle Sons del Camí de Manresa triplica el nombre d'espectadors i registra un 83% d'ocupació

Els concerts d’El Pot Petit, Noa i Ramon Mirabet van exhaurir localitats dins d’una programació variada i d’alt nivell artístic, que ha reunit gairebé 4.000 espectadors. La meitat dels assistents han estat de fora de Manresa, fet que confirma la seva consolidació en l’oferta cultural d’estiu de la ciutat.

 

El cicle de concerts Sons del Camí de Manresa ha tancat la seva novena edició triplicant les xifres d’assistència de les darreres edicions. En total, els nou concerts programats en l’edició d’aquest 2022 han aplegat 3.840 espectadors, més del triple que els registrats el 2021 i el 2019, anys en què hi va haver al voltant de 1.200 assistents.
 

La xifra de 3.840 espectadors significa que es va ocupar un 83% de l’aforament total disponible del conjunt dels recintes. Els concerts d’El Pot Petit a l’Anònima, amb 1.500 espectadors; Noa a la basílica de la Seu, amb 750; i Ramon Mirabet als Jardins de la Cova, amb 400, van exhaurir totes les localitats disponibles.
 

Sons del Camí ha arribat al 2022, any de commemoració del 500è aniversari de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat, amb més projecció i plenament consolidat en l’oferta cultural d’estiu a Manresa i entre el públic manresà i de fora de la ciutat. Aquest fet queda palès en què pràcticament un 50% dels assistents han estat espectadors de fora de la ciutat de Manresa. Per tant, el festival encara la 10a edició amb el repte de mantenir l’alt nivell artístic i la bona resposta del públic exhibits durant l’edició d’enguany.
 

Per primera vegada, el cicle Sons del Camí ha programat fins a nou concerts en espais patrimonials amb petjada ignasiana de la ciutat, que han completat un programa eclèctic i variat, pensat per a diversos públics, on hi ha tingut cabuda tant propostes per a públic familiar com per als amants de la música clàssica o el gospel o per als seguidors de noves formacions i sonoritats.
 

Cal destacar que el cartell de l’any 2022 l’ha encapçalat una artista de renom internacional, la cantant israeliana Noa, que va convertir la Basílica de la Seu en un escenari únic per als grans èxits del seu repertori, i l’Orfeó Donostiarra, formació de prestigi mundial que, amb un cuidat repertori sacre potenciat per la sonoritat de La Seu, va evidenciar la connexió d’Euskadi i Manresa, com a inici i final del Camí Ignasià.
 

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats
 

El cicle Sons del Camí  forma part de l’eix musical de Manresa 2022, un projecte que conté més de 40 accions i 100 activitats distribuïdes en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.
 

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.
 

De Manresa al món
 

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.

 

FOTOGRAFIA: Concert de Noa a la Basílica de la Seu