De Manresa al Món

Aquest any 2022 és especial perquè es commemoren els 500 anys de l’estadi d’Ignasi de Loiola a la capital del Bages.

La celebració ens projecta al món i hem de recordar una efemèride que ens situa al mapa i ens ha d’obrir un munt d’oportunitats i de portes encara desconegudes. Fer-ho amb entusiasme, energia i convenciment és el millor llegat que podem oferir per a una ciutat que necessita referents i nous impulsos per projectar-se.

Una d’aquestes figures referents és el cuiner Jordi Cruz, que ha estat una de les personalitats convidades en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià que vam organitzar el passat mes de juny des del Gremi. La seva demostració de cuina ens va deixar a totes i tots bocabadats i ens ensenya el camí que cal seguir. A partir de la professionalitat, la dedicació, l’entusiasme i l’obsessió pels detalls i la cura del producte ens va tornar a recordar que la nostra és una professió extraordinària.
Amb la complicitat de figures com la de Jordi Cruz i la feina que fan cada dia els nostres establiments agremiats estem convençuts que la gastronomia serà un dels pilars bàsics de la celebració dels 500 anys de la visita d’Ignasi de Loiola a Manresa. Des del Gremi continuarem defensant un sector que s’ha sabut adaptar al moment de canvi actual amb il·lusió i esforç i amb la complicitat de les persones que dia rere dia ens mostren la seva confiança.

Tot plegat, ho celebrarem en el marc del sopar de Santa Marta, que esperem poder recuperar amb il·lusió després del parèntesi de la pandèmia, en una nit especial en què ens retrobem i, sobretot, compartim bons moments.

Que tingueu un molt bon estiu!