L'Ajuntament de Manresa clou una nova edició del programa d'ocupació Tast d'Oficis +16

Les regidores d’Ocupació, Acció i Inclusió Social, i Joventut entreguen els diplomes als participants d’un projecte que ha ofert formació en entorns laborals com la cuina i la informàtica.

 

 

L’Espai Jove Joan Amades ha acollit aquest matí l'acte de cloenda del programa Tast d'Oficis +16, un projecte adreçat a joves que es troben en una situació administrativa irregular i que han tingut la possibilitat d'entrar en contacte amb entorn laborals com és del mon de la cuina i la informàtica.
 

En aquesta quarta edició, el programa ha tornat a comptar amb la col·laboració del xef Jordi Llobet que els ha format en diverses tècniques culinàries. Els joves també han rebut formació en informàtica bàsica, unes sessions  impartides les sessions per l’Anna Cayuela.  Les propostes formatives s’han completat amb sessions de català i orientació laboral impartides pels tècnics de l’Ajuntament de Manresa.
 

Un total de 12 joves han participat en aquest projecte que té  l’objectiu d’apropar els joves amb diferents recursos per tal d’afavorir  la seva inclusió social i/o formativa.
 

A l’acte de cloenda i lliurament de diplomes han assistit les regidores d'Ocupació, Cristina Cruz Mas; d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina;  i de Joventut, Rosa M. Ortega Juncosa.  Totes tres han fet un petit parlament encoratjant-los a seguir estudiant i formar-se. Seguidament, han pogut conversar amb elles sobre interessos i motivacions i tenir-ho en compte per futures edicions.
 

A una de les sales de l’Espai Joan Amades s’ha exposat una mostra del treball realitzat pels joves així com un vídeo on s’han reproduït fotografies que es van anar fent al llarg de la formació.  Per cloure l’acte, els convidats han pogut gaudir d’un tast de productes culinaris elaborats per l’alumnat durant el curs impartit pel xef Jordi Llobet.
 

En aquest projecte han treballat tres serveis de l’Ajuntament de Manresa de manera molt coordinada: el Centre d’iniciatives per l’Ocupació (CIO), el servei d’Espai jove de serveis socials, i l’Oficina Jove de Bages.
 

FOTOGRAFIA: Foto de grup de l’alumnat, professorat, tècniques municipals i regidores