El documental 'El Camí Ignasià', que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, s'estrena a la Filmoteca Vaticana aquest dimarts

El film està produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé. Es presentarà aquest dimarts a la Filmoteca Vaticana i el dimecres es podrà veure a la Casa del Cinema de Roma. A l’estiu, arribarà als cinemes. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, assistiran a la presentació de dimarts a la Ciutat del Vaticà.

El documental ‘El Camí Ignasià’, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, s’estrenarà aquest dimarts a la Filmoteca Vaticana. La pel·lícula permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522. Enguany, es compleixen 500 anys d’aquesta efemèride, que Manresa celebra amb un conjunt d’activitats emmarcades en el projecte Manresa 2022. El film està produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, de la Generalitat de Catalunya, del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, de Turisme de La Rioja i dels Jesuïtes.

Segons exposa el director Jordi Roigé, el documental té l’objectiu de “transmetre l’experiència que significa recórrer el Camí Ignasià. Els pelegrins, el context i la bellesa del paisatge ens ho han  posat  fàcil,  ara  esperem  que  molta  gent  se  senti  moguda  a  voler  conèixer  en  persona aquesta meravella”.

A través de les vivències de quatre pelegrins i un guia, les imatges del documental conviden a gaudir de l’arquitectura, els monuments, els paisatges, la fauna i flora, la gastronomia, la cultura i la gent dels espais que conformen del Camí Ignasià. En aquesta peregrinació de 650 quilòmetres, els pelegrins travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya,  mentre  es  troben i interactuen amb la gent, tasten els menjars típics de la gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta.

Mbassa Niang, Iñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet són els pelegrins del documental, persones de cultures, regions i religions diverses. El guia del grup és el jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que durant anys ha acompanyat pelegrins d’arreu del món.

Animaset és una productora audiovisual catalana que els darrers anys ha fet altres rodatges com ‘El  Metralla’, ‘La  Sagrada  Família.  La  Bíblia  en  Pedra’, ‘Església Confi(n)ada’ o ‘Un  convent  al descobert’.

 

*Materials: http://animaset.cat/ci/