Manresa s'adhereix un any més a la campanya «Compra i descobreix Catalunya» per promocionar el comerç i el turisme local del Centre Històric

La campanya compta amb la participació de 33 municipis de Catalunya i tindrà lloc durant tot el mes de juny. La novetat de la 12a edició és la incorporació de les butlletes digitals per participar-hi des d’un portal web. A Manresa el sorteig de guanyadors es farà el 7 de juliol.

 

Aquest dimarts, 1 de juny, ha començat la 12a campanya ‘Compra i descobreix Catalunya’ amb l’objectiu de donar suport al petit comerç i promocionar el turisme local i de proximitat. La iniciativa està organitzada per la Xarxa de Barris Antics amb projectes, formada per un total de 33 municipis, entre els quals Manresa -a través de la regidoria de Centre Històric de l’Ajuntament-  i amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
 

A banda de Manresa, els municipis participants en la demarcació de Barcelona són Argentona, Cabrera de Mar, Calaf, Cardona, Centelles, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Torelló i Vilanova del Camí; a la de Girona, Besalú; a la de Lleida, Balaguer, Cervera, Cervià de les Garrigues, El Pont de Suert, Juneda, les Borges Blanques, Lleida, Solsona, Torres de Segre i Tremp; i a la de Tarragona, El Vendrell, Falset, La Sénia, L’Arboç, L’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Ulldecona. Les poblacions del Pont de Suert, La Sénia i Montblanc són les incorporacions d’enguany.

 

14 de Barcelona, 1 de Girona, 10 de Lleida i 8 de Tarragona
 

Durant el mes de juny, les persones que comprin a les botigues adherides a la campanya, que estaran senyalitzades amb el cartell de la dotzena edició, podran participar en el sorteig de premis per visitar els 33 municipis organitzadors. Les experiències inclouen visites guiades, visites teatralitzades, dinars, coneixement de l’entorn natural, tastos, nits d’hotel, participar en festes i fires locals, entre altres.
 

Nou canal de participació digital
 

Com és habitual per participar-hi, els compradors i les compradores hauran d’omplir una butlleta de paper amb les dades personals per participar en el sorteig. A més, per primer cop, gràcies a l’ajut de la Diputació de Barcelona, es posa en marxa una butlleta digital que afavorirà la reducció del consum de paper i amb la què s’espera augmentar la participació de la gent més jove. El funcionament serà molt senzill, ja que els i les participants només hauran d’omplir un formulari amb les dades personals, a través del portal web participa.xarxabarris.cat, i adjuntant-hi una fotografia del tiquet de compra que servirà per validar la correcta participació.

 

També cal destacar que els i les comerciants que participen en la iniciativa també tenen l’oportunitat de poder guanyar una experiència, com a mostra d’agraïment per a la seva col·laboració. En total, es premiaran a 33 comerciants, un de cada municipi organitzador.
 

Un cop acabat el mes de juny, al juliol se sortejaran 34 experiències per a dues persones valorades en 3.791€ en cadascun dels 33 municipis organitzadors (33 pels clients i un pels comerciants), en total 1.122 premis valorats en 128.894€ que es podran gaudir fins al març de 2023 segons la data especificada per cada municipi. Tots els premis, característiques i dates es poden consultar al web de la Xarxa de Barris. A Manresa el sortieg es preveu fer el 7 de juliol. 

 

Dotze anys d’experiència

 

La campanya va néixer en el marc de la Llei de Barris. Aquesta legislació va fomentar el treball en xarxa per dinamitzar i potenciar els comerços de proximitat i dels nuclis més petits. A partir d’aquí, gràcies a la inquietud de nombroses administracions, va sorgir la idea de dinamitzar el comerç mitjançant un projecte col·laboratiu. La primera edició es va celebrar al juny de 2011.
 

Amb la finalització dels Plans de Barri al 2020, condició inicial per formar part de la Xarxa de Barris, qualsevol municipi de Catalunya pot ser membre de la Xarxa i organitzador de la campanya “Compra i descobreix Catalunya”.

 

FOTOGRAFIA: Acte de lliurament de premis de l'edició de l'any passat que es va celebrar a l'edifici de l'Anònima, amb la assistència de les persones guanyadores.