30 equipaments del Bages, acreditats com a nous punts d'informació turística

El diputat de turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, va lliurar ahir, a Manresa, els distintius que reconeixen 30 establiments o serveis del Bages com a nous punts d’informació turística, i que se sumen als 75 que ja existien a la comarca i als 400 existents a la demarcació. A l’acte també va participar l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas.

L’objectiu del projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, és dotar a les comarques d’un major nombre de punts d’informació turística (ja siguin entitats públiques o equipaments/serveis turístics privats) que ajudin a complementar el servei d’atenció al turista/visitant i dotar a aquests nous equipaments de les eines per informar, orientar i acompanyar-lo en la seva estada.

La iniciativa pretén ser un punt de suport per millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix en el territori i amb la voluntat de crear una xarxa d’informació turística públicoprivada. Així mateix, l’acreditació com a punt d’informació turística permet no només el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme, sinó ser coneixedors de l’oferta i els serveis turístics d’arreu de la comarca, podent-se convertir no només en punts d’informació, sinó també de prescriptors del seu propi territori.

Aquest 2018, s’han realitzat noves edicions a l’Alt Penedès (11), el Bages (30), el Baix Llobregat (22), el Berguedà (23), el Garraf (14), el Maresme (12) i el Vallès Occidental (15). I es mantenen els grups de renovació a totes les comarques. Es preveu tancar el 2018 amb un total de 400 equipaments/serveis adherits al projecte.

En aquest mateix acte, es va presentar el pla director del Parc Geològic, que analitza els reptes que ha d’encarar per mantenir el segell de la Unesco. El Parc Geològic i miner de la Catalunya Central, que el formen la comarca del Bages i el municipi de Collbató, treballa activament per la protecció del seu patrimoni geològic i l’integra dins una estratègia territorial de desenvolupament econòmic sostenible.