Èxit de la 5ena Nit del Turisme del Bages

La 5a Nit del Turisme del Bages, s'ha celebrat aquest passat dijous, 22 de novembre, i ha lliurat el seu premi especial Bages Impuls! al president del Bàsquet Manresa, Josep Saez Mateos, ja que l'entitat «atrau visitants a la comarca per la mateixa dinàmica dels partits de bàsquet i perquè és ambaixador de Manresa i el Bages arreu», assenyala l'organització de la Nit del Turisme del Bages en un comunicat.

En aquesta ocasió la Nit del Turisme s'ha celebrat a l'Escola d'Hoteleria Joviat i ha comptat amb la presència d'un centenar de persones vinculades al sector del turisme.

 
 

El premi al Baxi Manresa es va lliurar en el decurs del sopar celebrat aquest dijous al restaurant de l’Escola Joviat de Manresa al que van assistir un centenar de persones i que va ser servit pel restaurant Abat Cisneros de Montserrat, Mas de la Sala de Sallent, Parador de Cardona i Món Sant Benet, els quatre restaurants que formen part de Bages Impuls. El president de l’organisme, Ignasi Sala, va fer història de les 5 edicions d’aquesta festa i va posar en valor que els somnis que van començar fa 5 anys s’han anat fent realitat. Va donar valor a no defallir i aconseguir que sector privat i públic puguin anar de la mà.

El secretari general del Departament d’empresa i coneixement de la Generalitat va destacar que, malgrat els pocs recursos que s’han destinat a poblacions catalanes que, en un principi, no es van considerar turístiques com Manresa, des de la zona amb imaginació, il.lusió i empenta s’ha aconseguit grans resultats.


Abans del sopar i a l’hora 20.22 es va projectar un audiovisual amb la cançó de Gossos ‘Et porto al cor’ com a teló de fons que, a la vegada de potenciar el turisme a Manresa, posa la petxada en la figura de Sant Ignasi de Loiola, la seva estada a Manresa i l’any 2022. Precisament, el regidor de turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, en destacava el paper d’aquest personatge i la força que li dona a Manresa.


El menú del sopar, servit per alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Joviat, va consistir en un aperitiu amb embotits i formatges de les comarques centrals, i un seguit de plats on el mató de Montserrat, el porc ral d’Avinyó o el bacallà regats amb vins de la D.O Pla de Bages en van ser els protagonistes.

Els premiats en les edicions anteriors han estat el jesuïta José Luis Uriberri, impulsor del Camí Ignasià; Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages; Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central; i Jordi Vilaseca Brugueras, de l'Escola d'Hoteleria Joviat. La Nit del Turisme fins a aquesta edició ha tingut un caràcter itinerant entre els quatre establiments que es responsabilitzen de la proposta gastronòmica: Hotel Món Sant Benet, Hotel Abat Cisneros de Montserrat, Hotel Mas de la Sala i Hotel Parador de Cardona.