El Consell porta la lluita contra la violència masclista als bars i restaurants de la comarca

L'ens repartirà 60.000 estovalles i tovallons de paper amb missatges de conscienciació

Els bars i restaurants són espais on es comparteixen grans estones d'oci i on es fan especialment visibles situacions de violència masclista. Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Bages focalitza en aquests establiments la campanya en motiu de Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, a l'entorn del 25 de novembre. Amb el lema «Tu ja saps què és masclisme», el Consell repartirà estovalles de paper i tovallons per bars, restaurants i equipaments de la comarca amb missatges de conscienciació.

El Consell Comarcal repartirà per tota la comarca diversos materials amb l'objectiu de denunciar la causa de fons de la violència, i la necessitat de denunciar-ne qualsevol mostra. Enguany la campanya es farà especialment visible a bars, restaurants, locals d'oci i equipaments municipals de la comarca en els que es repartiran 60.000 estovalles de paper individuals i 60.000 tovallons de paper. D'aquesta manera es proposarà a tothom que se sumin a la campanya escrivint a les estovalles els seus comentaris de denúncia de la violència masclista.

El Consell distribuirà per tots els municipis tres models de cartells de mida DIN A3 (250 unitats de cada) on hi són representats tres tipus de violència envers les dones: la violència física, la psicològica i la sexual. A més també s'ha dissenyat un baner digital i imatges per les xarxes socials i per Whatsapp amb el lema de la campanya.

El conseller de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania del Consell, Albert Marañón, ha presentat els elements de difusió de la campanya de sensibilització pel 25 de novembre al bar Els Caçadors de Callús, acompanyat de l'alcalde Joan Badia i Rosa Ginestà, Regidora d'Educació, Cultura, Benestar social i Gent Gran de la vila. Durant la presentació s'ha recordat que en el que portem d'any 39 dones han estat assassinades a mans de la seva parella o exparella.

Marañón ha explicat que «sovint se centren les campanyes en la importància d'enfortir les víctimes, i és important que així sigui. Però això no pot fer oblidar el problema de fons. Una societat masclista en la que alguns homes se senten amb la superioritat de controlar, insultar, menysprear, abusar, violar, agredir o assassinar a les dones, pel sol fet de ser dones. Cal denunciar-ho i mostrar tolerància 0 a qualsevol mostra de masclisme per petita que sigui».