200 professionals es formen per oferir noves propostes turístiques pel Geoparc

El cicle de sortides i jornades tècniques adreçades als agents turístics es clou amb èxit de participació

La sortida de camp per l'entorn de Castellfollit del Boix d'aquest octubre ha posat punt final a l'edició d'enguany del cicle de Sortides i Jornades Tècniques del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central. Els responsables d'aquesta iniciativa constaten la bona acceptació que hi ha entre els agents turístics del territori, per una banda per la resposta en forma d'assistència -197 participants-, com per les valoracions realitzades, que són molt positives.

El cicle és una proposta del Geoparc de gran valor amb l'objectiu de construir una xarxa de col·laboracions entre agents públics i privats, i d'aquesta manera donar a conèixer el segell UNESCO i la riquesa que aquest atorga al nostre territori per al seu desenvolupament sostenible.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages i president del Geoparc, Josep Canals, ha explicat que «l'acreditació de Geoparc Mundial UNESCO és una eina excel·lent per impulsar de manera definitiva aquesta filosofia en el nostre territori. El segell, d'enorme prestigi i projecció internacional en el món, avala aquesta aposta i ens ofereix el repte d'aprofitar-ho per projectar aquells valors que compartim amb el projecte sota la marca UNESCO, com són la sostenibilitat i la conservació del territori».

Les Jornades Tècniques han estat un conjunt de quatre sessions matinals distribuïdes al llarg de l'any amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement sobre el Geoparc i el seu relat. Hi han assistit 83 persones principalment agents del territori, del sector públic o privat, més vinculats a l'activitat turística. El cicle ha ofert una formació continuada als col·laboradors del Geoparc encaminada a donar eines i mostrar experiències vinculades al Geoparc en general, i a la geologia i el seu patrimoni, per crear nova oferta o complementar la que ja s'ofereix al territori.

Per altra banda les Sortides han estat propostes adreçades principalment a agents turístics i professionals que vulguin conèixer més a fons el territori i les propostes i recursos que ofereix. Les sortides han combinat la visita a diferents punt d'interès històric, arquitectònic, cultural, natural o a productors i elaboradors artesanals, amb el relat de la història geològica. Hi han assistit un total de 114 persones.

Per l'any 2019 està prevista la continuïtat dels dos cicles amb noves propostes i zones per visitar, amb l'afany d'anar cobrint mica en mica tot el territori del Geoparc i consolidar-lo com un referent turístic del país.