Creix el Mercat de Tardor de Món Sant Benet

Món Sant Benet celebra aquest cap de setmana del 3 i 4 de novembre el tradicional mercat de Tots Sants amb una proposta que creix i es repensa donant pas a "Els sabors de la Terra": una festa al voltant de l'alimentació, la gastronomia i el paisatge. Durant els dos dies Món Sant Benet s'omplirà de tallers, espectacles i activitats familiars que, des d'un vessant lúdic celebren l?arribada de la tardor i hi reflexionen des de diversos prismes: cultural, gastronòmic, social i medi ambiental. Un cap de setmana al complex del Bages amb propostes per a tots els públics concentrades en una veritable festa de la terra i dels sentits. 

Mercat de productes artesans i gastronòmics

Una cinquantena de parades ocuparan la plaça de Món Sant Benet durant tot el cap de setmana en el mercat de productes de temporada, de proximitat i artesans. A banda de les parades, l'espai incorpora demostració d'oficis i tallers específics per aprendre a treballar la llana verge o pintar galetes, entre altres. (Dissabte de 10 a 8 i diumenge de 10 a 7). 

Què hem de saber per estar a l?última a la nostra cuina? Quins plats fan els restaurants més trendies del món? Aquestes són algunes de les qüestions que es resoldran en el taller de Noves tendències a la cuina, impulsat per la Fundació Alícia, una de les moltes activitats que es realitzaran en el marc del cap de setmana i que es vincula a la cuina i a l'entorn.

"Els Sabors de la terra" també esdevindrà el marc per impulsar la nova visita guiada "Els Fruits de la terra" que proposa un recorregut per l'entorn de Món Sant Benet descobrint-ne les petjades de les persones que l'han habitat en segles passats i que han deixat empremta al paisatge. La visita acaba amb un tast de productes de proximitat. Un cop passada la festa, aquesta visita es mantindrà com a activitat dins l'oferta permanent.

Música i espectacles

Un concert del grup de folk El Pont d'Arcalís dins del monestir és un dels plats estrella del cap de setmana. La banda, amb més de vint anys damunt dels escenaris, portarà el seu espectacle "Ball a l'Hostal" a Món Sant Benet, el dissabte a la tarda.

L'endemà, el diumenge 4 de novembre, s'estrenarà el projecte Labranza Kids, el resultat final del taller que els coreògrafs i ballarins del Colectivo Lamajara han estat treballant durant setmanes amb una cinquantena d'alumnes de l?escola Oms i de Prat integrant la dansa a les aules. El projecte ha estat un procés creatiu que ha implicat als alumnes i que ha partit de l?objectiu principal de connectar-se amb tot allò rural a través de la dansa.

Finalment, el grup Xarop de Canya serà l'encarregat d'animar als més petits amb la seva cercavila musical i els seus contes de tardor.

Al llarg de les dues jornades hi haurà tallers gastronòmics per aprendre a fer dolços de tardor o a pintar amb vi; Tallers a les parades del mercat per saber com fer pa o muntar en Poni i el Creatardor, un campament artesà instal·lat al Prat de Món Sant Benet, centraran les activitats familiars del cap de setmana. En el campament, els més petits podran participar en diversos tallers, transformant elements naturals i del paisatge en estris quotidians.

El cap de setmana permetrà, a més, realitzar visites especials al monestir i gaudir d'una àmplia oferta gastronòmica. La proposta convida, també, als assistents a participar dels "4 reptes de la tardor a MSB", un concurs per equips a través d'Instagram que convida als participants a recórrer l'entorn de Món Sant Benet resolent  unes preguntes sota el hastag #TardorMSB.