Masterclass del cuiner amb estrella Jordi Llobet a la Fira de la Llenega de Cardona

Una trentena de persones han seguit avui amb atenció el taller de cuina que ha ofert el cuiner amb Estrella Michelin Jordi Llobet, del Restaurant l'Ó de Món Sant Benet, a la Fira de la Llenega de Cardona.

Malgrat la pluja, que ha fet disminuir el nombre de persones que han passejat per la plaça de la Fira i el passeig de la Fira, on hi havia les paradetes, han estat desenes de curiosos els que s'han acostat a l'Espai Gastronòmic, on tenien lloc els tallers de cuina, novetat de la 26a edició del certamen.

Els participants havien pagat 5 euros per poder seguir la master class de Llobet, l'únic cuiner del Bages amb Estrella Michelin, i d'altres s'han acostat fins a l'indret per conèixer els secrets de la cuina de la llenega més apartats dels fogons. Llobet ha delectat els participants a partir de quarts de 12 del matí amb tres exquisides receptes en què la llenega era la principal protagonista.

Els assistents al seu taller han pogut descobrir, pas a pas, els secrets de com cuinar un fricandó de tripeta de bacallà, llenega, cremós d'all negre i aire de jang (salsa de soja coreana) per llepar-se'n els dits; ravioli de papada de porc ral a la brasa amb trinxat de llenega i oli de tòfona; i coca dolça de llenega amb espuma de romaní, pinyons i regalèssia. Tot presentat amb el toc especial d'un cuiner amb Estrella, feia goig.

Després de Llobet ha estat el torn del cuiner Jordi Prat, de la Cuina del Ganxet de Cardona. Tots dos han fet les demostracions dels seus plats amb La cuineta d'aquí, una cuina portàtil creada per l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona que s'utilitza per fer tallers i tastos gastronòmics arreu del territori. Avui era el segon dia que la cuineta sortia al carrer. 

Mentrestant, alguns cardonins aprofitaven per passejar per les parades de bolets que hi havia al llarg del passeig de la Fira i també per les del mercat que es fa cada diumenge a la plaça de l'Ajuntament. Val a dir, però, que a les 11 del matí ja només quedava un dels estands amb llenegues. La resta venien rovellons, camagrocs i d'altres bolets més freqüents, però ja no els quedaven mocoses. El preu mitjà del quilo de llenega era de 35 euros.