Torna una nova edició de la Fira de la Coca i el mató a Monistrol de Montserrat

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol és una fira-mercat que es desenvolupa per alguns dels carrers més significatius del casc antic del poble i en la que es poden trobar coques i mató montserratins, parades de productes gastronòmics diversos del nostre entorn així com  d’altres indrets de Catalunya i mostres d’artesania. També hi són presents els comerços, associacions monistrolenques i entitats culturals com els bastoners, grallers, geganters i l’esbart dansaire. L’oferta es complementa amb activitats i espectacles d’animació infantil, exposicions, mostra d’oficis artesans…

El centre de la Fira es troba a la Plaça de la Font Gran, que es troba a 50 metres de la carretera de Montserrat a Monistrol (parades de productes de gastronomia). El recinte firal a l’aire lliure continua per la zona de la Mentirosa (parades de coca i mató); el Passeig de la Canaleta (parades d’artesania), el carrer de les Escoles (parades d’artesania i manufactura) i el carrer Sant Joan (mostra d’oficis artesans).

Any rere any els monistrolencs i monistrolenques ens enorgullim de donar la benvinguda a la tardor obrint les portes de Monistrol a tothom qui vulgui compartir amb nosaltres la ja tradicional fira gastronòmicaconeguda arreu de la comarca i fora d’ella.

La Fira de la Coca i el Mató s’ha especialitzat en productes gastronòmics que són signe d’identitat del territori com el conegut mató de Montserrat elaborat al municipi de Marganell i les coques artesanes de Monistrol de Montserrat.

Els artesans flequers i pastissers monistrolencs (Fleca Alavedra, Fleca Cal Barquet i Pastisseria Cal Nando) ens presenten a la fira: LA COCA DE MONISTROL, una combinació de dues de les coques més apreciades a la vila: la coca de mató i la coca de xocolata.

Els matonaires de Can Florí ens porten a la fira el MATÓ DE CAFÈ, una proposta diferent al mató tradicional que cal tastar.

A la Plaça de la Font Gran hi ha sempre l’ESPAI DE LA GASTRONOMIA DEL MONTSERRAT, on xefs i restauradors catalans ofereixen una mostra de la cuina  que té com a protagonistes productes de l’horta, del bosc i de la terra de l’entorn montserratí. 

A més de l’actuació dels GRALLERS I GEGANTERS DE VISERTA, ESBART MONISTROL DANSAIRE I CONVIDATS, GRUP DE PERCUSSIÓ DELS TRONATS.

PROGRAMA DE LA XXVª  FIRA DE LA COCA I EL MATÓ  (27 i 28 d’Octubre de 2018