Manresa, Santpedor, Cardona i Sant Vicenç. continüen sent Viles florides

En un acte amb presència del conseller d'Agricultura es va fer l'acte de lllirament de les flors que reconeixen el treball dels municipis inscrits en el col·lectiu Viles Florides en favor de la millora dels pobles a través de l'ornamentació floral.

Manresa, Santpedor, Cardona i Sant Vicenç. continüen sent Viles florides, i Santpedor, per segon any consecutiu ha obtingut les tres flors. El jurat ha posat en valor el treball fet en les dues primeres edicions i que al mercat Santpedor en flor i el concurs de balcons florits s'ha sumat enguany el projecte de padrins d'espais enjardinats al poble.

Contents d'haver mantingut les tres flors que otorga Viles Florides en reconeixement als municipis que posen en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda. Pel moviment l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu del jardins i parcs urbans. A #Santpedor s’han tingut en compte, per a dotar amb tres flors el municipi, noves propostes com l'apadrinament d’espais florals, el mercat Santpedor en flor o el concurs de balcons florits, entre altres iniciatives.

Santpedor és el primer municipi del Bages que va entrar a Viles Florides. A