Es presenta la 3a edició del premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial al Bages

Com a novetats en aquesta edició hi hauran 2 premis d’un total de 7.000 euros aportats per CaixaBank i un premi complementari que atorgarà la FUB consistent en una beca d’estudis de postgrau/màster per cadascuna de les persones guanyadores.  El guardó està organitzat per l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!,  i per primer cop amb la participació de la UOC, que se suma a la resta de universitats. El premis, que compten amb el suport de la regidoria d’Ocupació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Manresa, es lliuraran en el marc de la setmana de l’emprenedoria.

 

Avui s’ha presentat la 3a edició del premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial al Bages, una iniciativa adreçada a donar suport i incentivar qualsevol tipus de projecte empresarial d’emprenedors a la comarca, que aporti la suficient entitat per a ser reconegut, potenciat, finançat i, si cal, acompanyat, per al desenvolupament de la seva activitat.

 

El premi està organitzat per l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, amb el suport econòmic de l’Obra Social La Caixa, i la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i les Fundació Universitària del Bages (FUB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i per primera vegada la Universitat Oberta de Catalunya (UOC),

 

Els detalls d’aquesta nova edició s’han donat a conèixer aquest matí per la regidora d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament de Manresa; Cristina Cruz Mas;  pel President de l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, Josep Sinca Cura; i pel tresorer del mateixa entitat i responsable del Premi, Lluis Font Berenguer. 

 

Cristina Cruz ha manifestat el suport de l’Ajuntament de Manresa a l’organització d’aquest premi d'acompanyament a l’emprenedoria i amb l’objectiu de contribuir a impulsar projectes empresarials que tinguin la suficient entitat per ser finançats i desenvolupats.

 

Josep Sinca ha explicat que en aquesta edició, l’Obra Social “la Caixa” lliurarà un total de 7.000 euros per premiar  els millors projectes empresarials que en aquesta edició s’atorguen en dues línies de dotació de premis: 5.000 euros per al projecte guanyador en activitat iniciada i 2.000 euros per a projectes sense activitat iniciada. A més, hi haurà dos premis complementaris, dotats per la FUB;  per a les dues línies consistents en dues beques de 1.500 euros en concepte de Postgrau/Màster en l’àmbit d’empresa, del Centre Internacional de Formació Continua del Campus Manresa de la UVIC-UCC. A més, tots els projectes que compleixin les condicions determinades en les bases tindran accés a finançament i a assessorament per tal d’acompanyar els seus projectes.

 

Per al president de Gest! “és molt important l’acompanyament als emprenedors a l'hora de prendre decisions, a ajudar-los a saber quins són els perills als quals s’hi enfronten”. Josep Sinca també ha recomanat als futurs emprenedors que "la il·lusió és important, però no ho és tot, per aconseguir l’èxit és fonamental saber formar un bon equip i pensar en l'evolució ràpida de les coses”.

 

Finalment, Lluis Font ha explicat els trets principals de les bases del concurs d’aquesta tercera edició. Es podran presentar a aquest premi tot tipus de projectes empresarials; tant de nova creació com en funcionament, i a establir o establerts a la comarca del Bages. La titularitat dels mateixos podran ser tant de persones físiques com qualsevol de persones jurídiques.

 

A banda dels premis principals, tots els projectes presentats que obtinguin una puntuació final mínima de 60 punts, CaixaBank es compromet a estudiar el seu finançament, amb el màxim import possible segons les necessitats manifestades en el projecte. Per a obtenir aquest finançament, els projectes hauran d’assolir un mínim del 50% de la puntuació màxima de cadascun dels projectes avaluables.

 

Les bases del concurs es poden consultar a l’adreça www.gestcat.cat, per telèfon trucant al telèfon 938787625 o per correu electrònic a cedem@ajmanresa.cat o a www.manresa.cat/cedem. La data límit per a la presentació de projectes serà el 31 de gener de 2019. Posteriorment, de l’1 de febrer al 31 de març hi haurà la fase d’avaluació dels projectes presentats. Es preveu fer públic els projectes guanyadors i fer l’acte de lliurament dels premis  a finals del mes de maig de 2019, en el marc de la setmana de l’emprenedoria a Manresa.