Manresa acollirà una trobada del Grup de Treball de Cultura de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns

A la trobada, que tindrà lloc del 3 a 5 d’octubre, hi assistiran més de 20 representants de ciutats europees amb l’objectiu comú de compartir experiències i avançar conjuntament en polítiques culturals innovadores que,  a la vegada, ajudin a projectar la imatge de ciutat.

Del 3 a 5 d’octubre i coincidint amb la inauguració de la Fira Mediterrània, Manresa acollirà una trobada del Grup de Treball de Cultura de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns, que amb el nom de “Màrqueting de ciutat i sector creatiu i cultural: reptes per als models de governança i la imatge de ciutat” està organitzada, a Manresa, per les regidories de Projecció de Ciutat i Festes i de Cultura i per la ciutat holandesa de Schiedam, que lidera aquest grup de treball.

A la trobada, que es celebra dos o tres cops l’any de forma alternada a les diverses ciutats de la xarxa que formen part del grup de cultura, hi seran presents les ciutats sueques de Halmstad i Varberg, les holandeses de Schiedam i Haarlem, la belga Hasselt, la italiana Reggio Emilia, l’alemanya Detmold i les catalanes Girona i Manresa, que farà d’amfitriona.

En total, hi assistiran més de 20 representants de ciutats europees amb l’objectiu comú de compartir experiències, avançar conjuntament en polítiques culturals innovadores que alhora ajudin a projectar la imatge de cada ciutat, i plantejar projectes europeus compartits en el sector de la cultura i del branding urbà.

Les jornades començaran el dimecres 3 d’octubre al vespre amb el missatge de benvinguda als participants a la capital del Bages per part de la regidora de Cultura Anna Crespo, que els parlarà de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018 i de la Fira Mediterrània com a exemples de projectes culturals d’èxit que incideixen de ple en el màrqueting de ciutat i en la seva projecció exterior.

L’endemà, dijous, les sessions de treball, que tindran lloc al Centre Cultural Casino, s’obriran amb una videoconferència a càrrec de Lia Ghilardi, del Noema Research Ltd London, que parlarà sobre models de governança en el sector cultural. També hi ha prevista una visita comentada al Teatre Kursaal, una recepció a la Llotja Professional de la Fira Mediterrània, on els assistents coneixeran els seus organitzadors, i per últim, l’assistència a l’espectacle inaugural de la Fira, Erritu, a l’interior de la basílica de la Seu.

El darrer dia, divendres 5, continuaran les sessions de treball fins al migdia, i com a cloenda s’oferirà una visita a un celler de la ciutat.

Manresa forma part de la xarxa Eurotowns des del 2003 i participa activament al Grup de Treball de Cultura des de fa un parell d’anys. Gràcies a la xarxa, representants tècnics i polítics de l’ajuntament de Manresa han compartit i conegut de primera mà experiències i bones pràctiques en àmbits municipals tan diversos com la mobilitat, la innovació i l’economia del coneixement, la cultura i el turisme i, en alguns casos, fins i tot s’ha treballat conjuntament en projectes europeus.

Fa poc més d’un any, es va crear en el si de la xarxa un grup específic d’Estratègia Política per tal que les ciutats mitjanes que en formen part puguin incidir més eficaçment de forma conjunta en la política europea i en les decisions que es prenen a Brussel·les. Manresa forma part d’aquest grup, amb la regidora Neus Comellas com a representant.