Un entrepà d'un quilòmetre de llarg servirà per recollir fons per a Pediatria d'Althaia

La iniciativa, que es realitzarà de 6 de la tarda a 9 del vespre, està impulsada pel Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i l’entitat Manresa + Comerç, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, Fundació Althaia i un munt d’empreses, entitats i voluntaris veïnals.

Els cinc trams del Passeig Pere III i el carrer Guimerà de Manresa s’ocuparan aquest dissabte, 29 de setembre, de 6 de la tarda a 9 del vespre, amb un entrepà solidari gegant (d’uns 1.000 metres), una iniciativa que té l’objectiu de recollir fons per millorar l’atenció infanto-juvenil d’Althaia. L’entrepà solidari està impulsat  pel Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i l’entitat Manresa + Comerç, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Althaia.

Els detalls d’aquesta iniciativa han estat presentats avui, a la terrassa del Restaurant Atenes, al Passeig de Manresa, per Mercè Rosich, regidora de Salut de l'Ajuntament de Manresa; Diego Sánchez, president del gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages; Tània Infante, presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC), Manresa+Comerç; Antònia Raich, Unitat de Participació i Mecenatge d'Althaia; Toni Bravo, representant Running Bravo. Han assistit també el regidor de Comerç, Jaume Arnau; Ignasi Llobet (Supermercats Llobet); Antoni Erro (Federació AAVV); Beatriu Dorado (CaixaBank); i Elies Sala (Fundació Alícia).  

Mercè Rosich ha mostrat la seva satisfacció per la celebració d’un acte d’aquest tipus que preveu “serà una gran festa popular, amb una causa solidària per posar en marxa el nou servei d’Althaia”. La regidora de Salut han animat tothom a participar i ha tingut paraules d’agraïment a un munt de persones i entitats que hi col·laboraran i faran possible aquest esdeveniment.

Es preveu  repartir 5.000 entrepans

 

Diego Sánchez ha explicat que “es faran uns 5.000 entrepans que ocuparan una llarga taula des de la Ben Plantada a Crist Rei, i continuaran pel carrer Guimerà”. El darrer tram del Passeig estarà ocupat  per la caminada de l’activitat saludable que organitza Bravo Running. El president del Gremi D’Hoteleria s’ha mostrat convençut que “serà un èxit segur” i s’ha felicitat “per la resposta que està tenint d’empreses, entitats i persones a títol individual que estan disposades a treballar per aquesta iniciativa solidària”.

 

Durant el dissabte hi haurà la venda d'entrepans més un refresc per un import de 5 euros, però la venda de l'entrepà es farà prèviament gràcies als comerços i als restauradors col·laboradors que hauran comprat 10 metres d'entrepà per un import de 200 euros, entenent que de cada metre en sortiran cinc entrepans.

 

Un entrepà inspirat en Sant Ignasi

 

L’entrepà seleccionat per aquesta iniciativa serà de llonganissa curada,  que està  inspirat –segons els treballs de coneixement de l’Ajuntament de Manresa, el Gremi d’Hoteleria i la Fundació Alícia- en l’alimentació del personatge més universal de la ciutat de Manresa, sant Ignasi, i en la gastronomia més aproximada de l’època del pelegrí de Loiola.

 

El subministrament d’aquesta llonganissa va càrrec de Supermercat Llobet i per decidir el producte es va inspirar, segons ha explicat Ignasi Llobet, en com es treballava el producte “llonganissa bisbe celler” en l’època ignasiana a la masia de Sant Miquel, a Solsona.

 

Coincidirà amb la festa comercial Shopping Night

 

Tània Infante també ha coincidit a ressaltar “el gran suport sense ànim de lucre de comerciants i entitats” i ha  subratllat el fet que “aquest proposta coincideix amb la celebració de la festa comercial Shopping Night –de 8 a 12 de la nit-, que permetrà reforçar l’ambient a la ciutat”.

 

També és prevista una caminada-activitat saludable popular, Bravo Running, que per 10 euros es pot aconseguir una samarreta i l’entrepà amb refresc, una activitat  limitada a 300 persones. Toni Bravo ha dit que “aquesta caminada-activitat saludable es farà a la darrer tram del Passeig, on es podrà una activitat d’1 km aproximadament”.

 

 Ajudar al programa d’atenció infanto-juvenil a Althaia

 

Antoni Raich ha explicat l’entrepà solidari està adreçat a donar suport “per primera vegada” al projecte preveu la creació d’una nova unitat d’hospitalització psiquiàtrica infanto-juvenil, que comptarà amb 12 llits i “estarà dissenyada per desenvolupar un model d’atenció integral en salut mental pels nois i noies que presentin episodis aguts que requereixen hospitalització i que fins ara havien de ser derivats a altres hospitals més llunyans”.

 

Així mateix es preveu millorar l’atenció pediàtrica amb una reforma dels espais, augmentat els recursos per serveis com el Pallapupes o altres serveis similars que faciliten l’adaptació del nen al procés de tractament, invertir en tecnologies que permetin millorar les eines diagnostiques i evitar derivacions a altres Hospitals per a la realització de proves pediàtriques...etc.

 

Més informació a  http://entrepasolidari.cat/